Anahtar Kelimeler:

‘Tüfeğimiz bizim çocuğumuz gibidir'

 ‘Tüfeğimiz bizim çocuğumuz gibidir


Türk Metal Sendikası üyeleri ve Makine Kimya ve Endüstrisi Kurumu işçileri, Silah fabrikası önünde bir eylem yaparak Milli piyade tüfeğinin seri üretimi için güç birliği yaptılar

Çabalarını takdirle izliyoruz
Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal MKE silah fabrikası önünde yaptığı açıklamada, “Türk Metal Sendikası olarak, kurulduğumuz tarihten bugüne kadar Makine Kimya`da `var olan` bir sendikayız. Yaklaşık 5 bin 500 çalışanıyla Kırıkkale için, hem siyasal, hem ekonomik, hem de sosyal anlamda önemli katkıları olan bu kurumun, Türk Savunma Sanayinin içindeki yeri ve önemi de sendikamız tarafından büyük bir dikkat ile izlenmektedir. Ülkemizin güvenliği ve savunması için gerekli olan silah, mühimmat ve mermi ihtiyacını karşılayan, ülkemizin gözbebeği, savunma sanayimizin bel kemiği olan bu değerli kuruluşun, bir dünya markası olma yolundaki çabalarını takdirle izliyoruz”

Üretilmesi için anlaşma yapılmıştır
“Bu yöndeki gayretlerin başarıya ulaşması için, hem sendika hem de çalışanlar olarak yaptığımız katkılar değerli Kırıkkale basını ve kamuoyunun malumudur. Kamuoyunun da bildiği gibi, bir süre önce MKE`de çalışan mühendislerimizin ve işçilerimizin emekleri ve yoğun katkısıyla üretilen `Milli Piyade Tüfeğinin` seri üretimi ile ilgili olarak son günlerde gündeme gelen haberler ve bu haberler doğrultusunda yapılan yorumlar hem sendikamız hem de üyelerimiz tarafından `kaygıyla` takip edilmektedir. Süreci şöyle özetlemek mümkündür: Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile MKE arasında prototip üretiminden sonra ön taleple Milli Piyade Tüfeği üretilmesi için anlaşma yapılmıştır. Bu sayının artması halinde yeni yatırımların yapılabilmesi için ilave talebin 1 yıl önceden MKE`ye bildirileceği hükmü de sözleşmeye konmuştur”

Bizim göz nurumuzun eseridir
“Ancak kurum yetkileri Savunma Sanayi Müsteşarlığının bu hükme uymadığını ve siparişin ilave taleple artırıldığını iddia etmektedir. Yine kurum yetkilileri bu duruma çare olarak Milli Piyade Tüfeğinin bir bölümünü Silah Fabrikasında geri kalan tüfeklerin ise özel sektörden sağlanması eğilimindedir. Türk Metal Sendikası olarak, işyerlerimizin iktisadi faaliyetlerine müdahale etmek gibi bir `niyetimiz` yoktur. Ama biz, Kırıkkale’nin ve Kırıkkale ekonomisinin de gelişmesi ve kalkınması için MKE`ye ihtiyaç duyulduğunun da bilincindeyiz. Biz, bu işin kurumsal faydalarını, sosyal faydalarını, milli ve iktisadi faydalarını, marka değerini düşünerek bu açıklamayı yapıyoruz. Dolayısıyla, yaptığımız açıklamalara bu gözle bakılmasında fayda vardır: Öncelikle bilinmelidir ki, Milli Piyade Tüfeği, bizim `çocuğumuz` kadar değerli bir üretimdir. Bizim alın terimizin, bizim göz nurumuzun eseridir.

Uygulamaya destek vermeyiz
Dolayısıyla, bu silahın üretimi, montaj testleri, kalite kontrolü, kabulü, yurt içi ve yurt dışı satışını yapacak tek yer, son karar mercii Makine Kimya Endüstrisi Kurumu`dur. Bu yönde atılacak adımları desteklemeye hazırız. Bizim, bu noktadaki önerimiz, diğer silah üretimlerinde olduğu gibi, bu silahta da parçaların üretiminde fabrika kapasitesinin sonuna kadar kullanılmasıdır. Yetişmesi zor olan parçalar için alt yüklenici kullanılmasından daha doğal bir şey olamaz. Biz, bu görüşlerimizin dışında hiçbir uygulamaya destek vermeyiz. Türk Metal Sendikası ve değerli bir parçası olan MKE çalışanları, fabrikanın kendi bünyesinde çalışan mühendisler ve işçiler tarafından üretilen `Milli Piyade Tüfeğinin` seri üretimi konusundaki bu düşüncelerini, MKE Yönetimi ile görüşerek, gerekirse konuyu Bakanlık ve hükümet düzeyine taşıyarak sorunu çözme gayretlerini sürdürmeye kararlıdır” dedi. Öcal’ın konuşması işçilerin sloganları ile sık sık kesildi. İşçiler MKE’nin bu silahı üretmekte ısrarcı olduğunun altını çizdi.
 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false