Anahtar Kelimeler:

TÜİK bilgilendirme toplantısı

TÜİK bilgilendirme toplantısı

 Veriler değerlendirildi

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü bilgilendirme toplantısı Vali Ali Kolat, başkanlığında yapıldı.

 

 

Toplantı yapıldı

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan TÜİK Nevşehir Böle Müdürü Üzeyir Karakuş, Kırıkkale, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir`in kendi sorumluluk alanlarında olduğunu belirterek, 2012 yılında 267 verinin üretildiğini söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Karakuş, bölgesel ve il çalışmalarının Avrupa Birliği normları ve standartlarında uygun bir şekilde hazırlandığını ve güncel verilerle istatistiki çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Karakuş, yaptıkları çalışmalarla Kırıkkale`nin içerisinde olduğu bölgede yer alan illerin hem kendi bölgelerinde hem de Türkiye`de nerede olduklarını verilerle ortaya koyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

 

Bilgiler verildi

"TÜİK 1389 yılında kurulmuş ve bugüne kadar tüm çalışmalarını yürütmüştür. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm verilerin gösterilmesine ilişkin kurumlar arasında bir paylaşımı sağlamaktadır. İstatistik konseyi oluşturularak, tüm bakanlıkların birimleri ve yöneticileri bir yıllık plan içerisinde hangi kurumun ne verileri ve bilgileri üreteceği bazında kurum ve kuruluşlara bilgiler vermiştir. Herkes kafasına göre veri üretemez. Üretmiş olduğumuz bu verileri hem ülke hem de uluslararası karşılaştırılmasını sağlıyoruz. Hangi verilerin hangi kurum ve kuruluşlar tarafından ne zaman, hangi tarihlerde yayınlanacağına ilişkin bir yıl önce denklare ediliyor. Bu bağlamda çalışmalarımız ilerliyor. 2012 yılında TÜİK tarafından 267 veri yani yüzde 85`ini biz ürettik, yüzde 15`ini de kamu kurumları üretti."

 

İstatistiki yayınlar

Vali Kolat da 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kurumu kanunun olduğunu hatırlatarak, "Bu kanun önümüzü görelim diye konulan bir kanun. Bütün istatistiki verileri yayınlar ve herkes ona göre tedbir alır. Bu anlamda kendi bölgemizde TR71 bölgelerimizde Ahiler Kalkınma Ajansı ve TÜİK`in çeşitli çalışmaları oluyor" diye konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli