Anahtar Kelimeler:

Emekli Astsubaylar dernekleşti

Emekli Astsubaylar dernekleşti


Kırıkkale`de Emekliler Astsubaylar Derneği kuruldu. Derneğin kurucu başkanlık görevini üstlenen emekli astsubay Coşkun Koçak, dernek hakkında bilgiler verdi.

İlk toplantı yapıldı
Hafta sonu Öğretmenevi`nde gerçekleştirilen toplantı ile kongre yapıldı. Koçak, "Derneğimiz, dernek üyeleri arasında sevgi ve saygıya dayalı birlik beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayı tesis etmek, tüm üyelerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına dönük seminerler, konferanslar ve konserler vb. Faaliyetlerde bulunmak, sosyal kültürel ve hukuki anlamda zorluğa düşmüş üyelerimize yardımda bulunmak, ekonomik yaşam koşullarını yükseltmek bakımından gerekli yasal çalışmalar yapmak. Memleketine büyük hizmetleri dokunmuş kimi şehit kimi gazi olmuş silah arkadaşlarımızın bize emanetleri olan eş ve çocuklarına sahip çıkıp, haklarını korumak kollamak şekliyle özetlenebilir" dedi.

Amacı anlatıldı
Coşkun Koçak, "Kırıkkale’nin sosyal ve kültürel dokusuna katkı sağlayacağını değerlendirdiğimiz derneğimizin, Kırıkkale il ve ilçelerinde yaklaşık 1500 üyesi olmakla beraber, derneğimizin her bir üyesi birikimli, sosyal, çağdaş, Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş, milli değerlerine saygılı, demokrasi inancında vatansever üyelerden oluşmaktadır. Bizler çocuk sayılacak yaşta mesleğimize adım atarak özveri ile fedakârlık ile görev yapmış, ömrümüzün büyük çoğunluğunu görev yaptığımız yıllarda mesleğimize adamış insanlarız. Görevlerimiz nöbetlerimiz nedeniyle çocuklarımızın büyüdüğünü görememişiz ancak vatanın milletin bütünlüğü ve ülkemizin bekası için gündemi hep takip etmiş meslek gurubundayız.

Emeği geçenlere teşekkür
Bizler kahraman silahlı kuvvetlere hizmet ettiğimiz kadar sivil yaşamda da aktif olarak ülkemizin sorunlarına kafa yoran, ülkemizin bekası için elimizi değil başımızı taşın altına sokan insanlarız. Bugüne kadar almış olduğumuz eğitim ve devlet terbiyesi ışığında bu günden sonra da verilen her türlü görevi vatan için millet için devlet için yapmaya kararlı Astsubaylar olarak milletin emrinde olmaya devam ediyoruz.  Kırıkkale’miz için büyük eksiklik olan derneğimizin Kırıkkale şubesini açılışına vesile olmaktan tüm üyelerimiz büyük memnuniyet ve mutluluk duymaktadır. Kuruluş ve tesis aşamasında emeği geçen tüm üyelerimize saygılarımı sunarım" dedi.
 



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli