Anahtar Kelimeler:

Bilgilendirme Toplantısı

Bilgilendirme Toplantısı

Koyun Ve Keçi Üretimi
Bilgilendirme Toplantısı

Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı Projesi 2. etap bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Koyun- Keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı Yapıldı
Yapılan toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Proje Lideri Dr. Evren Erdem, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Süleyman Özbek, Kırıkkale Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy ve yetiştiricilerimiz katıldı. 2013 yılı 2.Etap (2013AKKK71-02) “ Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Taban Sürü Yetiştiricileri ”ne Proje Lideri Dr. Evren Erdem tarafından projede bulunan anaç koyunlardan doğan kuzuların nasıl kayıt yapılacağı ve Türkiye’de yeni geliştirilen kuzuları tartmak için elektronik tartı aletinin nasıl kullanılacağı, doğan kuzuların ağırlık, cinsiyet, doğum tarihlerini düzenli tutulması konularında bilgilendirme yapıldı.

Çalışma Anlatıldı
Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, "İlimizde yaklaşık 105 bin koyun ve keçi mevcudu olduğunu bu hayvanların verimlerinin artırılması için 2011 yılında Halk Elinde Islah Projesi başlattıklarını söyleyerek projenin başarılı bir şekilde devam etmesi sonucunda 2. etap Islah Projesini uygulamaya koyduklarını ifade etmiştir" dedi ve 2014 yılında hayvanların meralarda suluk ihtiyaçları karşılamak için suluk ve sıvat yapılacağını ayrıca örnek mera ıslahı projelerini yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje Bilgisi
Kırbaş ayrıca bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı`` kapsamında yeni ağıl yapımlarına 400 bin TL`ye kadar hibe destek verildiğini yetiştiricilerin bu destekten yararlanmalarını istedi. Kırıkkale Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı M. Kürşat ULUSOY’ da Halk Elinde Islah Projesini Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini, ayrıca koyun neslini iyileştirmek için damızlık koç dağıtımı da gerçekleştirdiklerini söylemiştir. Yetiştiricilerin yapılan çalışmalardan memnun olduklarını da sözlerine ilave etti.

Projeye Dahil Edildi
2011 yılında uygulamaya konulan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel projesi “Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı” alt projesiyle birlikte ilimiz koyun-keçi yetiştiricilerine 2011 ve 2012 yıllarında anaç koyun ve yavru desteklemesi amacıyla bugüne kadar toplam olarak 1.917.787 TL destekleme yapıldı. 2013 yılında ise Halk elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Kapsamında ikinci projede 54 adet yetiştiricimize ait 6.000 adet dişi, 147 adet erkek toplamda 6.147 adet küçükbaş hayvan projeye dâhil edildi.
 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli