Anahtar Kelimeler:

Şarbon Virüsü Tesbit Edildi!

Şarbon Virüsü Tesbit Edildi!

Karakeçili ilçesinde telef olan 7 küçükbaş hayvandan alınan numunelerde "şarbon" virüsü olduğu belirlendi.


Şarbon Tehlikesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Kurtuluş Mahallesinde Hamza Arslan`a ait koyun sürüsünde telef olan hayvanlardan Ankara Etlik Veteriner Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü`ne şarbon şüphesiyle gönderilen 2 dalak numunesinin, birinin menfi, diğerinin ise müspet çıktığını belirtti.

7 Hayvan Telef Oldu
İlçede hastalıkla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu`na göre gerekli fenni tedbirlerin alındığını kaydeden Kırbaş, hastalık sürüde 7 küçükbaş hayvanın telef olduğunu yapılan aşılamalar sonucu başka ölümlerin görülmediğini ifade etti.

Bilgi Verildi
Kırbaş, şunları kaydetti:  "İlçe merkezi hastalık sonucu karantina ve kordona alınmış olup,  son ölümün ve hastalığın görüldüğü 8 Aralık tarihinden 15 gün sonra karantina kaldırılacaktır. İlçemizde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sürüleri aşılanmış olup, önümüzdeki 5 yıl süreyle her yıl aşılamalara devam edilecektir. Aşılama çalışmalarında hayvan sağlığı personellerimize çiftçilerimiz tarafından destek verilmekte olup gereken fenni ve idari tedbirler alınmıştır."
 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false