Anahtar Kelimeler:

Proje Toplantısı Yapıldı

Proje Toplantısı Yapıldı

Rapor Ve Fizibilite Toplantısı

Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, "Sektör Raporları ve Fizibilite Projesi" ile ilgili düzenlenen toplantı sona erdi.

Önemli Bir Çalışma
Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen toplantıda konuşan, Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Ticaret Ve Sanayi Odası olarak tamamladıkları projenin, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini söyledi. Hazırladıkları projede 3 çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Gök, şöyle konuştu: "Bu çalışmalar, Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Yatırım Rehberi, Metal Sektör Raporu ve Orta-İleri Teknoloji Ürünleri`nin kentte üretilmesi fizibilite raporudur. Çalışma kapsamında Kırıkkale`de bulunan ve Metal Sektöründe faaliyet gösteren 50`ye yakın firma ziyaret edilmiş ve sektör üzerinde görüşmeler yapılmıştır.

Bilgi Verildi
Sonrasında kapsamlı bir anket uygulanmıştır. Metal Sektörünün mevcut durumunun ve gelecekte olması gereken yerin tartışıldığı bir çalıştay düzenlenmiştir. Kırıkkale ve Ankara`da bulunan kamu kurumları ziyaret edilip görüşleri alınmıştır. Orta-İleri teknoloji Ürünlerinin Üretilmesi Fizibilite Raporu ile Kırıkkale`de yüksek katma değerli ve ihracata yönelik ürünlerin üretilmesi konusunda bir fizibilite çalışması yapılmıştır. Bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye Sanayi Stratejisi 2011-2014 Vizyonunu, Orta ve Yüksek Teknoloji Ürünlerde, Avrasya`nın üssü olarak belirlenmiştir."

Geniş Katılım Oldu
Gök, çalışmaların hazırlanmasındaki esas amacın Kırıkkale`de kurulan Silah İhtisas Osb`ye yatırım yapacak iş adamlarına da yol gösterici bilgileri içeren birer kaynak ve doküman olması olduğunu belirterek, Silah İhtisas Osb`nin tanıtılması ve yeterli yatırımın gelmesi için bu raporların faydalı olduğunu kaydetti. Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Gök`ün yanı sıra toplantıya, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, KÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, Kosgeb İl Müdürü Ali Sevinç ve iş adamları katıldı. – Kırıkkale
 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli