Anahtar Kelimeler:

Lüzumsuz yere arayan yanar!

Lüzumsuz yere arayan yanar!

 Arayanların artık

adresi görünecek

Kırıkkale`de, 112 Acil Çağrı Merkezi sayesinde arayan kişilerin adreslerinin bilgisayar ekranından görülebileceği bildirildi.

Önemli gelişme

Kırıkkale Valiliği tarafından hayata geçirilen 112 Acil Çağrı Merkezi sistemi sayesinde  arayanların adres bilgileri bilgisayar ekranına yansıyacak ve böylelikle adres sormaya gerek kalmadan, ekipler olay yerine intikal ettirilmiş olacak. Sistemin, 112 Acil Servis hattını gereksiz yere arayarak meşgul edenlerin tespit edilmesinden dolayı rahatsız edici aramaları da bitirmesi bekleniyor.

Bilgi verildi

Kırıkkale`de önceki aylarda 110 İtfaiye çağrılarıyla hizmete giren "112 Acil Çağrı Merkezi" 112 Acil Servis çağrılarını da bünyesine alarak hizmet vermeye başlayacak. Vatandaşlar, bundan böyle yalnızca 112`yi aramak suretiyle ilk önce itfaiye ve sağlık hizmetlerinden, daha sonraki tarihlerde ise emniyet ve jandarmanın da bu merkeze dahil edilmesiyle birlikte tüm acil çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından yönetilecek. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Necmi Durmuşoğlu, yaptığı açıklamada,  gelen acil çağrıların ilk olarak çağrı karşılama operatörleri tarafından karşılanacağını ve çağrının özelliğine göre merkezdeki birimler olan sağlık, emniyet, itfaiye ve jandarma birimlerinden ilgili olanlarına aktarım yapılacağını söyledi.

Asılsız çağrılar

Asılsız çağrılarla ilgili olarak para ve hapis cezaları gibi çeşitli cezai müeyyidelerin de uygulanacağını ifade eden Durmuşoğlu, şöyle konuştu: "Hizmete giren bu merkez tarafından gelen asılsız çağrılar, çağrıyı ilk karşılayan operatörler tarafından değerlendirilerek diğer birimlere ulaşmadan engellenmiş olunacak. Merkezimiz, 110 çağrılarını almaya başlamıştı. 112 çağrıları ile ilgili ise son aşamasına gelinmiş durumda ve 29 Ocak tarihi itibariyle 112 çağrıları da bu merkeze düşecek. Diğer 155 ve 156 çağrıları ise daha sonraki bir tarihte merkezimiz tarafından karşılanmaya başlanacak."

Sistemin çalışması

112 Acil Çağrı Merkezi sistem yöneticisi Vedat Öztürk de, cep telefonlarından çağrı merkezinin aranması durumunda kişinin aradığı yerin lokasyon bilgisi sistem üzerinden belli olacağını ve kişinin adresinin sistem üzerinden görülebileceğini söyledi. Sistem yöneticisi Öztürk, şunları söyledi: "Yer tarifi yapamayan ama merkezimize çağrı yapan kişinin mahallesi, sokağı gibi bilgileri içeren adresi sistemimize düşmektedir. Merkezin tamamen hizmete girmesi durumunda vatandaşların sadece 112`yi araması durumunda itfaiye, sağlık, emniyet ve jandarmaya da aynı anda ulaşmış olacak. Bu sayede zaman da kazanılmış olacak" dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false