Anahtar Kelimeler:

AB projesi kabul edildi

AB projesi kabul edildi

 TSO porjesi…

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, oda olarak hazırladıkları bir AB projesinin kabul edildiğini duyurdu.

Proje açıklaması

Gök, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızca, Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi ve Ankara Bilim Sanayi İl Müdürlüğü ortak çalışmasıyla hazırlanarak, 2012 Teklif Çağrısı döneminde başvurusu yapılan 2013-1-TR1-LEO03-51194 referans numaralı “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Avrupa Uygulamalarının İncelenmesi” projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından 79792,5 Avro bütçeyle desteklenmeye değer bulunmuştur.  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından değerlendirme sonucunda desteklenmeye değer bulunan projemiz, 2293 proje başvurusu arasından desteklenmeye değer 348 proje arasında yer alarak ilk % 15 proje arasına girmiştir.

Bilgi verdi

Odamız tarafından yürütülen projeyle Kırıkkale ve Ankara`da hedef grubu oluşturan kazaların en sık yaşandığı sanayi sektörleri işyerlerinde, AB üyesi ülkelerdeki yüksek standart ve kalitedeki iyi uygulamaların yerinde incelenip, sahadan elde edilen deneyim ve bilgileri kullanarak, İş Sağlığı ve Güvenliği (ISG) konusunda koruyucu ve önleyici tedbirleri uygulayabilecek düzeye gelmesi sağlanarak iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Proje katılımcılarının edindiği deneyimlerin bölgedeki paydaşlara aktarılarak iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi,hizmetlerin etkinleştirilmesi ve kapasitesinin artırılması ile çalışanların maruz kalabilecekleri tehlikelerin azalması projenin beklenen sonucudur.

Proje ortakları

Projemizin ortakları kamu, STK, Üniversite ve özel sektör kuruluşlarından oluşmaktadır. Ankara Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksek Okulu, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi, Liderler Pazarlama İthalat İhracat İmalat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, So-Dan Sosyal Danışmanlık ve İnsan Kaynakları Ticaret Limited Şirketi projemizin ortakları arasında yer almaktadır.

Katılımcılar

Projemizin katılımcıları, Kırıkkale ve Ankara`da işletmelere yön veren kamu kurumları, Üniversite, sağlık, STK (Meslek kuruluşları) ile sorunun en çok yaşandığı farklı sektörlerde faaliyet özel sektör kuruluş temsilcisi çalışan, uzmanlar ve yöneticilerinin oluşturduğu 2`si engelli 48 kişiden oluşmaktadır. Çalışan, Uzman ve yöneticilerin 2014 yılında ISG konusunda iyi uygulamaların yapıldığı ülkelerden olan Almanya, İspanya, Finlandiya ve Macaristan`da iki` şer haftalık İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının yerinde araştırma ve inceleme çalışmalarını kapsamaktadır. Proje ortaklarımızla birlikte, AB ülkelerindeki proje konusu ile ilgili uygulamaları yerinde görmek, incelemek ve iyi örneklerin uygulanması için gerekli çalışmaların ve tekliflerin yapılmasına, bölgemizde ve ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlanacaktır. 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli