Anahtar Kelimeler:

`Tarihi dokuyu koruyacağız`

`Tarihi dokuyu  koruyacağız`

 Restorasyon bitiyor

Önceki gün Keskin ilçesine giden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilçe meydanında Keskin`in durumu, meydan çalışması ve tarihi Rahmi Pehlivanlı Konağı hakkında bilgiler verdi.

Meydan açıklaması

Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla sohbet eden Vali Kolat: “Keskin tarihi bir İlçemiz. Oluşturulan Keskin Platformu ile buraya neler yapılabilir onu değerlendiriyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Keskin, sadece Kırıkkale’nin değil Ankara’nın da dikkatini çeken bir yerleşim yeri. Kaymakamlığımızın meydanla ilgili çalışmaları sürüyor. İnşallah tamamlandığında Keskin güzel bir meydana kavuşmuş olacaktır.” dedi.

Konak açıklaması

"Rahmi Pehlivanlı Konağının restorasyonu büyük oranda bitti. Burada güzel bir çalışma oldu. Biz Valilik olarak hem istimlak aşamasına hem de restorasyon aşamasına destek verdik. Bu arada bu gördüğünüz tarihi dokuyu korumak anlamında bu restorasyon çalışmaları devam edecektir. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle hem de Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle hem de İl Özel İdaremizin Emlak gelirleriyle Keskin’deki bu tarihi dokuyu yenileyeceğiz" diye konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli