Anahtar Kelimeler: milyon iade edildi

17 milyon TL iade edildi

17 milyon TL iade edildi

17 milyon TL iade edildi

Bilinçli tüketici anlatıldı

Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, 2013-2016 yılları arasında Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 37 Bin şikayet dilekçesi geldiğini, bu şikayetlerin yüzde 85´inin karara bağlandığını ve tüketiciye 17 Milyon TL´nin iade edildiğini açıkladı.

17 MİLYON İADE EDİLDİ

15-21 Mart arasında kutlanan Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında ?Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim´ toplantısı düzenlendi. Valilik Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıda, tüketici hakları ve tüketicilerin hakem heyetine yaptığı itirazların sonuçları açıklandı. Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, 2013-2016 yılları arasında Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 37 Bin şikayet dilekçesi geldiğini, bu şikayetlerin yüzde 85´inin karara bağlandığını ve tüketiciye 17 Milyon TL´nin iade edildiğini söyledi.

AMAÇ TÜKETİCİYİ KORUMAK

4 yıllık geçmişi olan müdürlüklerinde önemli çalışmaların yapıldığını belirten Çetiner, tüketicinin haklarını korumak ve onlara destek sağlamak için çalıştıklarını bildirdi.  Tüketici hakem heyeti başkanlığında 4 rapörtör 1 servis personeli, 5 hakem heyeti üyesi olmak üzere 10 kişinin görev yaptığını belirten Çetiner, çalışanların tüketicilere yönelik bilgilendirme toplantıları yaptıklarını kaydetti.

ÇETİNER TEŞEKKÜR ETTİ

Çetiner açıklamasının devamında, ?İl Müdürlüğümüz dört yıllık geçmişi olan yeni bir müdürlüktür. Müdürlüğümüzün uhdesinde bulunan Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığında 4 (dört) raportör, 1 (bir) servis personeli ve 5 (beş) Hakem Heyeti üyesi görev yapmaktadır.2013/2016 yılları arasında Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 37 bin tüketici şikâyet dilekçesi gelmiştir. Ve bu dilekçelerin tamamı karara bağlanmıştır. Kararların %85 Tüketici Lehine Olmuştur.Şikayet dilekçelerinin büyük bir çoğunluğu tüketici kredileridir. Tüketici kredi masraflarının iadesiyle ilgili olarak, ortalama 17-18 trilyon liralık bir miktarın, tüketiciye iadesinin sağlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.O yoğun dönemi sorunsuz atlatan, 2013/2016 yıllarında görev yapan raportör arkadaşlarıma ve Dönemin Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Fahrettin Ozata´ya ve Hakem Heyeti üyelerimize teşekkürlerimi ifade etmek isterim.´

PLAKET VERİLDİ

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Tüketicinin tanımı şöyledir. "Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla, hareket eden gerçek veya tüzel kişilik"dir. Her ne kadar tüketici tanım böyle olsa da ; Esasen tüketici diye ifade ettiğimiz şey insanın bi-zatihi kendisi değil midir.? Yani, Rabbimizin eşref-i mahlukat olarak gördüğü "yaratılmışların en şereflisi" unvanını verdiği insan... Görev alanımızla ilgili    "O" insana hizmet etmek, sorunlarına imkânlarımız ölçüsünde çözüm bulmak, bizim biricik görevimizdir. Öyleyse, insana hizmet etmek, yardımcı olmak, bizler için bir mutluluğun, bir sevincin belki de bir sevabın vesilesidir. Böylesi bir anlayış İnsanı vasat ki devlet yaşasın düşüncesinin de ta kendisidir. Sözü insana getirmişken, şiiri de seven birisi olarak Divan şiirinin son büyük temsilcisi olan, (42 yaşında vefat eden ) Şeyh Galip Dede´nin bir dizesiyle sözlerimi nihayetlemek isterim? dedi. Program sonunda Tüketiciyi Koruma Haftası Hakem heyetine girenlere  plaket verildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere de tablet hediye edildi.

 

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli