Anahtar Kelimeler: yıllık gurur

172 yıllık gurur

172 yıllık gurur

172 yıllık gurur

Teşkilatın kuruluş yıl dönümü kutlandı

Huzurun ve güvenliğin temsilcileri olarak görev yapan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 172´nci haklı gururunu yaşıyor.

PROGRAM DÜZENLENDİ

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen törende İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Ramazan Karakuş, Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Sergi Salonunda, polis eşleri tarafından yapılan resim, tablo ve el işi ürünlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk de sergiyi gezerek, Çorumlu´dan sergi hakkında bilgi aldı.

CANI PAHASINA KORUDULAR

Kırıkkale Şehitliği´nde devam eden törende, Çorumlu ve İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ile beraberindekiler, şehitlerin kabirlerine karanfil koydu. Çorumlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılını kutladıklarını belirterek, teşkilatın kurulduğundan bugüne kadar çok şehit verdiğini söyledi.

GEREKİRSE YİNE ŞEHİT OLACAĞIZ

Şehitliğin mesleklerinin yapısında olduğunu vurgulayan Çorumlu, "Bu memlekette hainler olduğu sürece, her zaman şehit vermeye devam edeceğiz. Teşkilatımız hainlerle mücadele etmeye devam edecek. En son 15 Temmuz darbe girişiminde yaptığımız gibi halkımızla beraber devletimizin bekası için gerekirse yine şehit olacağız. Nice 172. yıllara diyoruz. İnşallah daha huzurlu ve güvenli bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Allah devletimizi ve milletimizi korusun." diye konuştu.

HUZUR VE GÜVENLİĞİ SAĞLIYORUZ

Toplumun huzuru ve güveni için gece gündüz çalışan emniyet teşkilatının devletin omurgası olduğunu belirten Çorumlu, ?Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin üstlenmiş olan Emniyet Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftasını kutlamaktayız. Anayasa ve diğer ilgili yasalarla belirlenen bu görev ve sorumlulukları Devlet adına 172 yıldır başarıyla yerine getiren polisimiz, özverisi ve üstün görev anlayışı ile her yaştan ve her kesimden Türk insanının gönlünde taht kurmuş, onların desteğini ve güvenini kazanmıştır. Türk insanının polisine olan güveni ve desteği aynı zamanda Devletine olan güvenin ve desteğin bir ifadesidir.

GÜVENE LAYIK OLACAKTIR

İnanıyorum ki bu durumun bilinciyle hareket eden ve 172 yıldır bu güveni muhafaza eden Polis Teşkilatımız bundan sonra da bu güveni hiçbir zaman sarsmayacak ve daima güvene layık olacaktır. Bu düşüncelerle ilimizin ve yurdumuzun her köşesinde başarılı çalışmalar yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr ve cefakâr mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, Vatan ve görev uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.? dedi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli