Anahtar Kelimeler:

İdamlar böyle protesto edildi!

İdamlar böyle protesto edildi!

 Kefen giydiler!

Mısır`da 529 kişi hakkında verilen idam kararı, Kırıkkale Cumhuriyet Meydan`ında sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu.

Tepki eylemi

Eğitim Bir- Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, idamların onanmasını şiddetle kınadıklarını ve durdurulmasını talep ettiklerini belirtti. Mısır`ın daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk ve daha fazla huzura ihtiyacı olduğunu dile getiren Şube Başkanı Sümer, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün, Mısır`da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 529 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 529 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız.

Özgürlük ateşi…

Özgürlük ateşiyle yola çıkan 529 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız. Mısır`ın ihtiyacı olan daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları ve daha fazla huzurdur. Mısır meydanlarına idam sehpaları kurulmamalı, insanların hayatları karartılmamalıdır. Mısır meydanlarına darağacı yerine sandık konulmalı, halkının iradesi doğrultusunda Mısır yönetilmelidir. Mısır`da darbe ve vesayete son verilerek Mısır halkının iradesi ve tercihi esas alınmalıdır."



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli