Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de EBYS dönemi başladı

Kırıkkale`de EBYS dönemi başladı

 EBYS’de nedir!

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğünde Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçildi.

Yeni sistem

Sağlık Müdürlüğünde bürokratik işlemleri azaltıp, işlemleri hızlandırmak, kağıt israfının önüne geçmek, dokümanların oluşturulması, izlenmesi, depolanması, erişilmesi ve dağıtılması gibi süreçlerde kullanılan kaynakları minimum seviyeye indirmekte ve bu konularda büyük tasarruf sağlamak amacıyla EBYS sistemine geçildiği bildirildi. Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, Sağlık Müdürlüğü olarak, güncel gelişmeleri yakından takip ederek, sistemi öncü uygulayan iller arasında yer alındığını ve EBYS sistemine geçildiğini söyledi.

Bilgi verildi

Sistemi aktif olarak kullanmaya başladıklarını ifade eden Uzun, şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığı`nın talimatları doğrultusunda EBYS sistemine aktif olarak katılım sağlamış bulunmaktayız. Sistemin kullanılmasıyla birlikte süreç ve doküman standartların oluşmasında iyi bir alt yapı oluşacaktır. Sistem sayesinde doküman oluşturma ve saklama maliyeti azalacak, kırtasiye giderleri, zaman ve iş gücünden tasarruf, güvenli, mekandan bağımsız olarak bilgiye erişim imkanı da sağlanmış olacaktır."

Ne işe yarayacak?

EBYS sistemi sayesinde evrak akışının hızlı ve doğru bir şekilde sonuçlandırmaya imkan sağlanacağını belirten Uzun, süreçte yaşanan tıkanma noktalarının rapor edilmesi ve saklanan belgelerin yönetilen bilgiye dönüştürme imkanının da yine sistem sayesinde mümkün olacağını sözlerine ekledi.



das
17.11.2014 20:54:11
sdasd

das
17.11.2014 20:54:19
sdasdasdasd

  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli