Anahtar Kelimeler: öğretmen yargılanıyor

18 öğretmen yargılanıyor!

18 öğretmen yargılanıyor!

18 öğretmen yargılanıyor!

Mahkemeye çıktılar!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve meslekten ihraç edilen 9´u tutuklu 18 öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

MAHKEME YAPILDI

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve meslekten ihraç edilen 9´u tutuklu 18 öğretmenin yargılanmasına devam edildi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Okşan A. ise sağlık sebebiyle duruşmaya katılmadı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Tutuklu sanıklardan Tevfik D, savunmasında, FETÖ´ye üye olduğuna dair hiçbir belge ve bilginin olmadığını öne sürdü. Kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirten Tevfik D, beratini talep etti. Tutuksuz sanıklardan İbrahim B. ise FETÖ´nün içerisinde yer almadığı ve örgüt üyesi olmadığını savundu. Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 13 Temmuz´a erteledi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false