Anahtar Kelimeler:

YUH ARTIK GERÇEKTEN!

YUH ARTIK GERÇEKTEN!

  

Ramazan öncesi bu yapılır mı! 

Pes doğrusu!

Ramazan öncesi kuru bakliyata gelen zamla, sebze ve meyveye yapılan zammın ardından ette fahiş bir zamla dikkatleri üzerine çekti. 

Büyük oranda zam

Ramazan’a artık sayılı günler hatta saatler kaldı. Ramazan öncesi kuru bakliyata yüksek oranda zam yapılmıştı. Sebze ve meyve de Ramazan öncesi zamdan nasibini aldı. Şimdi ise “yuh” dedirten zam ete geldi. Et fiyatları da kuru gıdada olduğu gibi yüzde 50’lere varan oranda zamlandı. Alışverişe giden bir çok kişi marketlerdeki et fiyatlarını görünce şaşırıp kalıyor.

Sebebi nedir?

Zamlara kimsenin müdahale etmediği gözlenirken, marketlerin et reyonlarındaki görevliler, “Bizlere ne fiyata geliyorsa, etin üstüne her zamanki k^r marjını koyuyor ve öyle satıyoruz. Bu arada, Et Balık Kurumu’nda et bulunmuyor. Kendi mağazalarında bile et yok. Dolayısıyla et tedariki piyasadan yapılıyor. Bundan ötürü de et tüccarları fiyatları artırdı. İthalatta olmadığı için Ramazan öncesi bu durum yaşanıyor” diyorlar.

Nerede bu devlet?

Et fiyatlarının gerçekten çok yüksek oranda arttığı gözlenirken, fiyatlardaki oranlara yüzde 50’yi buluyor hatta geçiyor. Vatandaşlar ise tepkili. Vatandaşlar, “Ramazan öncesi önüne gelen zammı dayadı. Kuru gıda zamlandı. Sebze ve meyve zamlandı. Bir et kalmıştı ona da zam yaptılar. Nerede bu devlet, nerede bu otorite” diye yakınıyorlar.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false