Anahtar Kelimeler:

İsrail'e tepki sürüyor

İsrail

 Kırıkkale’den protesto        

Kırıkkale’de toplanan dokuz dernek Kırıkkale kardeş dernek ve vakıflar birliği adı altında Gazze için gıyabi cenaze namazı kıldılar cenaze namazında bayanların olması da gözlerden kaçmadı. Gıyabi Cenaze namazının ardından platform adına konuşma yapan Ahmet Yakar, İslam toprakları ramazan ayında kan ağladığını ifade etti.

Herkes tepkili

Hafta sonu ikindi namazının ardından çarşı camide bir araya gelen kardeş dernek ve vakıflar birliği Gazze için gıyabi cenaze namazı kılarak basın açıklaması yaptılar. Platform adına konuşma yapan Ahmet Yakar, “Suriye’de yaşayan Müslüman ve Türkmen halkı göçe ve katliama zorlanıyor. Bu vesile ile Gazze, Suriye, ırak ve bütün yeryüzünde zülüm gören Müslüman kardelenimizin. Yanında olduğumuzu Kırıkkale’den hatırlatıyoruz” dedi.  Yakar konuşmasının devamında ise, “Kaçırılan İsrailli 3 illegal yerleşimce gencin faili meçhul bir cinayetle kurban gitmesinin ardından İsrail’de bulunan cesetlerin sorumluluğunu acele bir şekil de Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağmaya başlattı.

Açıklama yapıldı

HAMAS yönetimi bu olayla hiçbir şekilde alakası olmadığını ifade ettiği ve hiçbir Filistinli grup bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı” şeklinde konuştu. Yakar son olarak ise, “Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar`ı karıçıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarım unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayla `terör" meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak” diye konuştu. Grup, daha sonra Filistinliler için dua ederek, olaysız dağıldı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false