Anahtar Kelimeler:

İsrail şımarık çocuk gibi”

 İsrail şımarık çocuk gibi”

 Tepki gösterdi 

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer Gazze katliamı ile ilgili bir açıklama yaparak, İsrail`in devlet terörünün yeniden hortladığını ifade etti.

Kaşımakta ve kışkırtmaktadır

Yaptığı açıklama Göçer, “Ölüm makinası yeniden çalışmaya başladı. Camiler, hastaneler, evler, okullar, bombalanıyor, yakılıyor, yıkılıyor istisnasız tüm sivil yaşam alanları zalim bir abluka altında. Kadın, çocuk, yaşlı, ayrımı yapılmaksızın herkes ve her yer "hedef tahtası` konumunda. “İsrail, Ortadoğu`nun "şımarık çocuğu` rolünü oynamaktadır. Bilinmelidir ki; İsrail, başındaki aşırıcıların önderliğinde, korkunç bir yalnızlığa sürüklenmektedir. Meselenin belki de en tüyler ürpertici kısmı ise, İsrail`deki sivil halkın da yöneticilerinin hezeyanlarına dramatik biçimde gönül vermeye başlamasıdır. Gazze`nin birkaç kilometre uzağındaki "Sderot` kentinde İsraillilerin adeta bir havai fişek gösterisi izlermiş gibi Filistin`e Yağan bombaları seyretmeleri tüm dünyanın tepkisini çekmiştir. Yine bilinmelidir ki, bu tutumuyla İsrail, bölgedeki anti-semitizm ve anti-siyonizm dalgalarını kendi eliyle kaşımakta ve kışkırtmaktadır”

En kanlı gece dün yaşandı

İsrail`in Gazze`ye başlattığı saldırılarda şu ana kadar 165 kişi yaşamını yitirdi, bin 85 kişi de yaralandı. Bunlardan 33`ü çocuk, 16`sı kadın. BM`ye göre, ölenlerin yüzde 77`si sivil. İsrail`in hava saldırılarını başladığı pazartesi gününden bu yana en kanlı gece dün yaşandı. Gece saatlerinde düzenlenen saldırılarda, 6`sı çocuk 9`u kadın 50 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 79`u çocuk 293 kişinin yaralandığını belirtti.  İsrail`in bombardımanında Filistinlilerin evleri de hedef oluyor. Euro-Mid İnsan Hakları Gözlemcisi`nin raporuna göre, dün İsrail ordusunun saldırı düzenlediği 350 evde hasar meydana geldi, 52`si ise tamamen yıkıldı. Pazartesi günden bu yana ise bin 244 eve saldırı düzenlendi, bunların 176`sı tamamen yıkıldı. İşgalci İsrail, Gazze`ye yönelik saldırılarında pazartesi gününden bu yana bin 320 hedefi vurduğunu açıkladı.

İnsanlık görevimizdir

Filistinde yaşanan bu insanlık dışı uygulamaların bir an önce sona erdirilmesi için hükümetin acil olarak uluslararası kurum ve kuruluşları harekete geçirerek gerekli girişimleri yapması gerektiğini belirtmek istiyorum. İsrail’in bu insanlık dışı Operasyonlarını şiddetle kınıyorum.  Ayrıca Gazze’de zulüm altında ki Müslüman kardeşlerimizin en başta ilaç ve tıbbi malzeme olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmasının bir insanlık görevimiz olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false