Anahtar Kelimeler:

İsrail protestosu sürüyor

İsrail protestosu sürüyor

 Sağlıkçılar protesto etti 

İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırıları, Kırıkkale`de sağlık personeli tarafından protesto edildi.

Tepki gösterdiler

Yüksek İhtisas Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.  Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, burada yaptığı açıklamada, İsrail`in yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi. Meydana gelen olaylar karşısında Allah`ın da bir hesabının olduğunu ve bu hesabın galip geleceğini savunan Akdoğan, şöyle konuştu:

Olaya açıklama

"Gazze ve Filistin`deki analar gözyaşı döküyor, babalar ah ediyor ve çocukların feryadı yürekleri yakıyor. Öteden beri terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. İsrail politikaları yüzünden en asgari insani koşullarda yaşayan Gazzeli ve Filistinliler bu saldırılarla topyekun bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Tüm dünyanın katliamları sessizce izlemesinden ve hatta kimi açıklamalar ile meşrulaştırılmasından cesaret alan İsrail, saldırılarına devam ederek kara harekatına başlamıştır."

Dualar edildi

Akdoğan, bölgede İsrail`in bir işgalci devlet olduğunu belirterek, İsrail ile ilişkilerini sürdüren her İslam ülkesinin tüm dünyaya deklare etmesi ve İsrail ile tüm ilişkilerini sıfıra indirmesi gerektiğini ifade etti. İsrail ürünlerinin boykot ve protesto edilmesini isteyen Akdoğan, "Buradan İslam ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükumetlerine sesleniyoruz. Bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesi ve bir Müslümana yapılan saldırının dünya Müslüman ülkeleri tarafından karşılıksız bırakılmaması gerekir. Bu işleri yapanlar uluslararası ceza mahkemeleri karşısında hesap vermelidirler. Türkiye ve birkaç ülke dışında bu vahşete dur diyen yok. Sessiz kalanlar unutmasınlar ki, bir gün sıra onlara da gelecektir." dedi. Grup, açıklamanın ardından Gazze`de şehit olanlar için okunan Kur`an-ı Kerim`in ve yapılan duaların ardından dağıldı.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli