Anahtar Kelimeler:

Artık her şey hazır!

Artık her şey hazır!

 Karar milletin olacak!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için artık her şey hazır. Seçime saatler kaldı. Karar artık milletin.

İlk kez halk seçiyor

Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nı ilk kez halk seçiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için artık geriye saatler kaldı. Seçim için her şey hazır. Kırıkkale’de 360 sandıkta oy kullanma işlemi yapılacak. Seçmen kağıtları seçmenlere ulaştırıldı. Oy kullanma işlemi saat 09:00’da başlayacak ve 17:00’de sona erecek. Oylar 17:00’den sonra sandıklardan çıkarılarak tek tek tasnif edilecek. Oy pusulasında üç isim bulunuyor. Recep Tayip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu. 

Nasıl tasnif edilecek?

Oy pusulasında bu üç ismin resimleri, isimleri ve bunun altında bir boşluk olacak. Seçmen, bu üç isimden hangisini tercih ediyorsa, evet mührünü boşluk olan yere basacak. Kağıdı katlayarak zarfa koyup sandığa atacak. Sandıktan saat 17:00’de çıkarılarak tasnif edilen oylar tutanak altına alınıp, torbaya koyulacak. Daha sonra Kırıkkale Lisesi’ne getirilecek ve buradaki tutanak işleminden sonra oylar kütük defterine kaydedilecek. Adayları destekleyen partiler sandık başı görevlilerini belirledi. Emniyet ve Jandarma da okullar ve sandıklarda görevli bulunduracak.

Sandıklar gönderildi

Okullara oy kullanma kabinleri gönderildi. Şeffaf olan oy sandıkları da bir süre önce gönderilmişti. Bugün adaylar son kozlarını kullanacaklar. Son mesajlar verilecek. Pazar sabahı ise oy pusulaları polis ve jandarma nezaretinde okullara gönderilecek. Sandık başkanları ve belirlenen görevliler eşliğinde gerekli hazırlıklar yapılacak. Oy kullanma işlemine geçilecek. Adayları destekleyen partilerin Kırıkkale Lisesi’nde de görevliler bulunduracağı öğrenildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false