Anahtar Kelimeler:

Bahşılı'da yaralar sarılıyor

Bahşılı

 Uyar, çalışmaları anlattı

Bahşılı’da yaşanan sel felaketinin ardından çamur ve toz-toprak temizliği devam ediyor. Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, afat ekipleri büyük zararları, tarım müdürlüğü ekipleri de tarımsal potansiyelleri tespite başladığını açıkladı.

Hayat normale döndü

Edinilen bilgiye göre şimdiye kadar caddelerden 250 kamyon dolusu çamur ve pis kum, bahçelerden çamur ve su, 40’a yakın kuyuların temizlenmesi, Ata Dönmez Mahallesinde felç olan kanalizasyon ve su şebekelerin bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Bazı yerlere su verilemiyor. Bütün hızıyla ilçe temizlenirken cadde ve sokaklardaki bakım ve düzen işi yapılıyor.

Daha önce de oldu

Başkan Uyar, ilçe içerisindeki temizliklerin devam ettiğini, bahçelerde su ve çamur dolu olan kuyu ve evler, bodrum katlar temizlenerek, vatandaşların sorunlarını gidermeye devam ettiğini belirtti. Konu hakkında Uyar “Böyle bir felaketi büyüklerimizin dediğine göre 65-70 yıl önce yaşamışlar ama o zamanda Bahşılı ilçesi yok. Sadece Bahşılı köyü varmış, sel sadece şimdiki eski köydeki tarım ve insanların evlerine bahçelerine hayvanlarına zarar vermiş. Ama bizim durum çok farklı gelişmiş modern bir Bahşılı var, büyüyen bir genç nüfusumuz var. Önceki belediyelerin hesapsız kitapsız yaptıkları dere ıslah çalışması ve dereye daraltarak açılan yol yüzünden sel yatağını bulamamış ve bu felaket oluşmuştur” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli