Anahtar Kelimeler:

Teknokent toplantısı yapıldı

Teknokent toplantısı yapıldı

 Bu ilk toplantı oldu

26 Temmuz 2013 tarihli 28719 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar ile kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi TEKNOKENT 1. Yönetim Kurulu Toplantısı 28 Ağustos 2014 Perşembe günü Kırıkkale Üniversitesi`nde gerçekleşti.

Bazı kararlar alındı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, Makine Kimya Endüstrisi Mühimmat Fabrika Müdürü A. Sait Altıntaş, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Doğu, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yiğitoğlu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Dinç’in katılımıyla yapılan toplantıda TEKNOKENT yapılanması, stratejik planlaması ile ilgili kararlar alındı.

Görev dağılımı yapıldı

Yönetim Kurulunun görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Alanına Kırıkkale Üniversitesi tarafından kurulan ve içerisinde 494 m² kapalı alana sahip 16 odası bulunan prefabrik binanın TEKNOKENT şirketlerinin kullanımına açılması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan  gerekli iznin alınması ve bu konuda müracaat yapılması kararı alındı. Ayrıca TEKNOKENT birimi için proje önerileri ve firmalarla birlikte çalışmalar yürütülmesi adına yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kırıkkale için önemli

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Üniversite - Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan TEKNOKENT’in teknoloji gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, “Ülkemizin ve Kırıkkale’nin ekonomik olarak gelişebilmesi için üniversitelerimizdeki bilgiyi sanayimizde üretime dönüştürmemiz gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda, Kırıkkale Üniversitesi bilim ve teknoloji altyapısını tüm iştirakçiler sunuyoruz.  TEKNOKENT’in imkanlarından yararlanarak üniversitemiz ve Kırıkkale adına yenilikçi ve başarılı çalışmalara imza atacağız. Aynı zamanda teknoloji geliştirme aşamasında üniversitemiz, sanayiciler için bir köprü vazifesi görecektir. Bu proje sadece Üniversiteye değil Kırıkkale’ye yapılan büyük bir hizmettir” şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli