Anahtar Kelimeler:

Gerçek gibi tatbikat!

Gerçek gibi tatbikat!

 Meydanda İtfaiye tatbikatı

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri, İtfaiye Haftası nedeniyle ilk yardım, yangın söndürme ve araçtan yaralı kurtarma tatbikatı yaptı.

Tatbikat yaptılar

Türk İtfaiye Teşkilatı`nın kuruluşunun 300, belediyelere devrinin ise 91`inci yılı nedeniyle Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda tören düzenlendi. Törende, kaza yapmış araçtan yaralı kurtarma, tüp yangını ve yanan otomobilin söndürülmesi tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikat, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Tatbikatı izleyen Vali Ali Kolat, itfaiye personelinin canlarını her zaman riske ederek büyük bir fedakarlıkla çalıştığını vurguladı. Kent olarak hassas bir bölgede olduklarını da hatırlatan Vali Kolat şöyle dedi:

Fedakarlık mesleği

"Bu yüzden duyarlılığımız ve hassasiyetimiz fazla. Bu anlamda da itfaiye bizim için son derece önemli. Kentte Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, Tüpraş Rafinerisi gibi büyük kurumlarımız var. Bu açıdan kent olarak duyarlı olmamız gerekmektedir. Bu tür görevi olanlara da kolaylıklar sağlamamız lazım. Trafikte yol verme konusunda olsun, yardımcı olma konusunda olsun beklentilerini yerine getirmemiz lazım. İtfaiyecilere Allah kolaylık versin, kazadan beladan korusun." Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, 24 saat büyük bir fedakarlıkla görev yapan itfaiye personelinin haftalarını kutladı.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli