Anahtar Kelimeler:

Haberimize yanıt gibi açıklama

Haberimize yanıt gibi açıklama

  

“Projeler tek tek hayata geçecek”

Basın toplantısı yerine açıklama!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yapımı başlayan ve yapılacak olan projeler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Saygılı Cumhuriyet meydanından başlayarak tren hattı projesine kadar birçok alanda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Habere açıklama gibi…

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye olarak yapacakları çalışmalar konusunda birkaç gazeteciye bilgi verdi. Bir süre önce yayınladığımız habere cevap niteliğinde olan açıklamalarda Saygılı, vaatte bulunduğu projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Haberde Belediye’nin vaat edilen çalışmalar konusunda neden bilgi vermediği, meydanda yapılan çalışmanın ne aşamada olduğu sorgulanıyordu. Ayrıca diğer projelerin akıbeti soruluyor ve basın toplantısı ile kamuoyunun bu konularda bilgilendirilmesi isteniyordu. Saygılı, basın toplantısı yapmak yerine, birkaç gazeteciye bu konuda açıklama yapmayı tercih etmiş gibi görünüyor. İşte o açıklamalardan detaylar.

Meydan çalışması

Geçtiğimiz aylarda başlayan Cumhuriyet Meydanı katlı otopark için zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Zemin Etütlerini Ankara’ya gönderdik. Burada üniversitedeki hocalar çalışacak. Sonuçlarını bize verecek. Bizde buna göre çalışması yapacağız. Yap işlet devret modeli ile yapacağız. Suya da bina yapılıyor. Ama biz bunun maliyetini çıkaracağız. Bu süre hocaların çalışmasına bağlı şirketler bize geliyor, biz burayı iki aşamada yapmak istiyoruz.  İlk meydan, ikincisi valilik tarafı. Valilik tarafının zemin etüdüne başladık.  Kırıkkale girişi için ihale oldu. En önemli konu ihale idi. İhale 2 yıl içinde bitecek. Ulaştırma Bakanlığı ile görüşerek ihale edildi. Kasım ayında güç birliğinde konu belediye olacak ve burada açıklayacağız” diye konuştu.

Önemli nokta MKE arazileri

MKE arazilerinin değerlendirilmesi hakkında açıklama yapan Saygılı, şu anda hastane ve TOKİ ile görüşmüş olduğu bir şey olmadığını söyledi ve “Bizim için önemli bir nokta MKE arazileri. Bu konu ile ilgili olarak iyi bir noktaya geldik. Bütün derdimiz yeşil alan. Bütün hesaplar, kitaplar, çalışmalar, çabalar yeşil alan üzerine. Ağaç konusunda çok hassas ve titiz davranıyoruz. Biliyorsunuz oralarda da tescilli ağaçlar var. Çınar ağaçları var. Kesilmesi mümkün değil. Ama çalılardan oluşan ve kavak ağaçları var. Onlar için yapacak bir şey yok. Yani bir bina yapılacaksa bu ağaçlara dönük olarak esnemeli. Bu böyle olacak görünen bu” şeklinde konuştu.

Emniyet de kaldırılacak!

Saygılı, Emniyet binası konusunda da açıklamada bulunarak, “Emniyet binasının yıkılmasını istiyoruz. Bizim gönlümüzden geçen o. Şehir olarak istediğimiz o. Ancak bürokrasi farklı, bir sürü yazışma yapılıyor. Milli Eğitim önündeki Meslek Lisesinin önündeki lojmanları boşalttık. Burada bir yol genişletme çalışmamız olacak. Adliye binası konusunda Adalet Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü yazışmaların bitirdi. Okulun önünde bulunduğu alanı MKE Adliye Bakanlığına vermişti. Adalet Bakanlığı eski Adliye binasını Emniyet Müdürlüğüne verecek” dedi.

Amasya’da konuştu

Hafta sonu Amasya’ya giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun programına katılan ve burada bir konuşma yaptığını söyleyen Mehmet Saygılı, Amasya ile istişare edeceklerine işaret etti. Saygılı, “Amasya’daki toplantıda konuşmacı idim. Amasya tarihi bir yer. Kırıkkale Amasya gibi tarihten gelmiyor. Biz mevcudu düzeltmek için çalışmalıyız. Bunun için de hep beraber çaba sarf edeceğiz. Çoruhözü ile ilgili epey yol aldık. Bunların hepsini güç birliğinde anlatacağız” diye konuştu.

Sürekli Ankara’da…

ATM’ler konusunda da bilgi veren Saygılı, “Mesela ATM’lerle ilgili olarak meclisten aldığımız yetki var. Yalnız bununla ilgili bir süre de var. Normalde bunları süresi 2-3-5 yıllığına verebiliyoruz. ATM’ler dağınık. Amacımız ATM’leri şehrin belli noktalarında yan yana sıralamak. Her tarafta böyle. Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yani bu projeler Ankara’daki bağlantılar gidip gelmeler bu projeler için” dedi ve projeler için sürekli Ankara’ya gittiğini söyledi.

Kavşak çalışmaları

Amasya izlenimlerini de anlatan Saygılı, “Amasya’daki programda Başbakanımız ile kapalı oturumdaki konuşmacılardın biri bendim. Orada Kırıkkale’yi yakından ilgilendiren şeylerden de bahsettik. En çok çalıştığımız proje tren hattı projesi. Bizim derdimiz o. Bu hat şehrimizi ortadan ikiye bölüyor. Biz dedik ki Karşıyaka Kavşağı, eski Rektörlük Kavşağı, Başpınar Kavşağı bunlar bizim için önemli yerler. Şehrin %20 nüfusu bu bölgede yaşıyor. Tren hattının diğer tarafında yani.

Demiryolu hattı düşüncesi

Bir yerin gelişmesi için önce ulaşımın rahat olması gerekiyor. Ulaşım iyi olacak. Bizim ısrarla üzerinde durduğumuz nokta şehir merkezinde kalan bu hattı şehir merkezi dışına çıkartmak. Önce hızlı tren hattının geçtiği alana taşımak istedik.  DDY’da bize stratejik olarak normal tren hattı ile konvansiyonel tren hattının aynı bölgede olmasının doğru olmadığını söyledi. Neden? Diyelim ki o bölgede bir tabi afet oldu, diğer hat elimizde olsun düşüncesi ile. Bizim istediğimiz de şehir dışında olması. Çünkü şehir merkezinde bu hat çok ciddi bir problem” dedi. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli