Anahtar Kelimeler:

Herkesin gözü Ermenek'te

Herkesin gözü Ermenek

  

Üzücü bir olay!       

Karaman’da bir kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu meydana gelen baskında 18 işçi yerin 350 metre altında mahsur kaldı. İşçiler kurtarılabilmiş değil. Herkes kurtulmaları için dua ediyor.

Üzücü bir olay!

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir kömür ocağında, öğle vardiyası sırasında kaza meydana geldi. Maden çıkarma çalışmaları sırasında yeraltı su kaynağı patladı. 350 metrede meydana gelen su baskını sonucu işçilerin bulunduğu bölgenin 50 metresini su doldurdu. Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar`ın verdiği bilgiye göre bacalardan su sızıntısı gelmeye başlayınca vardiyadaki 26 işçiden 8`i tedirgin olarak ocaktan çıktı. Olayın büyüyeceğini tahmin etmeyen 18 işçi ise çalışmaya devam etti. Sızıntıdan kısa bir süre sonra ise ani bir su baskını oldu.

Boşaltma çalışmaları sürüyor

Yine Uyar`ın verdiği bilgiye göre, yeraltındaki madencilerin maskeleri ve oksijen kaynakları ancak 2 saat yetecek kapasitede. Uyar, saat 12.15 sularında meydana geldiğini söylediği kazanın üzerinden 3 saat geçtiğini ve 18 işçinin hayatıyla ilgili umutlu olmadığını da belirtti. Ancak Uyar, kazanın meydana geldiği bölgede tersine bir galeri olduğunu ve oraya kaçtılarsa 18 işçinin kurtulma şansının olduğunu da sözlerine ekledi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda görevli 16 kişilik bir ekip de yola çıktı. Madenden su boşaltma çalışmaları, 3 koldan sürdürülüyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false