Anahtar Kelimeler:

Herkes bir engelli olabilir!

Herkes bir engelli olabilir!

 Engelliler için mesajlar…!

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda bir program düzenlendi.

Program düzenlendi

Konuşmaların ardından engelli halterciler gösteri yaptılar. Haltercilerin tüm hayatın yükünün yanı sıra altına girdikleri kiloları kolayca kaldırmaları törene katılanlar tarafından alkışlandı. Törende ayrıca halk oyunları gösterisi sunuldu. Programa katılan Vali Ali Kolat, Kırıkkale’de bin 671 kimlik kartı bulunan engelli vatandaş olduğunu bin 820 engelliye de evde bakım hizmeti verildiğini belirterek engelleri yenmek için engelli vatandaşlarımızla iç içe olmak gerektiğini söyledi.

Vali bilgi verdi

Vali Kolat, “Engeli insanlarımızın sorunlarını gündeme getirmek sağlıklı olanlarda olduğu gibi onlarda yaşanabilir ortam sağlamak.  Hayatın içine katabilmek için önemli bir çalışma. Dünya genelinde yüzde 10 bizde de yüzde 12 engeli var. Bu oldukça yüksek bir oran. Biz engellilerimizi için elimizden gelini yapıyoruz. Son yıllarda hükümetimiz önemli çalışmalar yaptı bütün engellilerimiz sosyal güvenlik hakkı var bunun dışında vergi indirimi gibi birçok konuda çalışmalar yapıldı.” diye konuştu.

İç içe olmalıyız

Kırıkkale’de de engeli vatandaşlar için çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Kolat, “Bizde Kırıkkale’de çalışmalar yürütüyoruz.  Kırıkkale’de bin 671 engeli kimlik kartı alan var, bin 820 engellide evde bakım hizmeti veriliyor. Devletimizin hükümetimizin yaptığı yardımlar önemli İş sağılık ve iş güvenliği kanun ile kurumlara ve özel sektöre sorumluluk getirdi. Engellilerimizin rahat hareket etmeleri ve hayatlarında rahat olmaları için kurumlara sorumluluklar getirildi. Fiziki ortamlar hazırlanma sorumluluğu getirdi. Toplum olarak insan olarak hepimiz engellilerle iç içe olmayız. Engeli arkadaşları birlikte yüzüyoruz. Sık sık bir araya geliyoruz bu tür çalışmalara katkı sağlayan herkese minnettarız engelsiz bir ortam daha rahat bir ortam için çalışmalar yapıyoruz her türlü sorunlarını birlikte paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Hassas olmalıyız

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı ise yaptığı konuşmada, “Günleri kutladığımız bütün engellilere karşı hepimiz engelsiz bir yaşam için mücadele etmeliyiz. Daha engelsiz bir dünyada yaşamak herkesin hakkı, hükümetimiz engeliler açısından yaşam için mevzuatın çok çok üstüne çıktı. Bizlerde bunların uygulaması için çalışıyoruz. Her kurumumuz engellilerimizin daha rahat yaşamaları için çalışıyor. Hepimiz engellilerimiz için daha hassas olmamız gerekli” diye konuştu.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli