Anahtar Kelimeler:

Bahşılı'da hummalı çalışma

Bahşılı

Uyar çalışmaları anlattı

Bahşılı Belediyesi ilçe içerisindeki çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı İbrahim Uyar ilçe içerisinde yapılan çalışmaları inceledi, görevlilerden bilgi aldı.

Mezarlıklar düzenleniyor

İlk olarak İlçe Kabristanına çekilen avlu çalışmasını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında açıklama yapan Uyar, ilçe kabristanımızı bizlere emanet eden Osman Şenses büyüğümüzün emanetini ve ilçe büyüklerimizin yattığı kabristanın etrafına avlu ve ızgara tel çekerek koruma altına alıyoruz” dedi. Belediye tarafından, vericilerin bulunduğu tepeye dikilen sedir ağaçları tel örgüyle çevrilerek koruma altına alınıyor. Buralarda da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İbrahim Uyar, şöyle konuştu: “Diktiğimiz yeni 3 bin sedir ve mazı çamı fidanlarını ve önceden dikilerek koruması yapılamayan eski çamları korumak için ızgara telle çeviriyoruz. Artık o tepe ormanlık alan olarak görülmeli. Bunun için kolları sıvadık, ilk olarak ilçemizde barınan 120 engelli adına bin 200 fidan daha diktik. Bu çalışmalarımız Mart-Nisan aylarına kadar devam edecek.”

Yollarda düzenleme var

Belediye Başkanı Uyar, ayrıca ilçe içindeki ve ilçeye bağlı kenar mahalle yollarının da düzenleme ve genişletme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, “Eski ana yerleşim yerimiz Bahşılı Köyü ile yeni ilçemize bağlı Bahçeli Mahallesinin ulaşımını sağlamak için önceki yönetimin derme çatma, baştan savma, virajlarla dolu açtıkları Karadere yolunu tekrar ıslah edip dere yatağını düzenleyerek yol genişletme çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Üstelik içerisinde bulunan ölüm virajlarını da kaldırdık. Artık oralar insanların rahatlıkla araçlarını park edip oturabilecekleri güzel mekânlar oluşacak. Dağın dört yerinde bulunan kullanma suyu çeşmelerle desteklenecek, yol kıyılarına ağaçlar dikilecek, araç park yerleri düzenlenecek, gerekirse dağ güzergâhına yürüyüş patika yolları yaparak insanlarımızı doğayla iç içe yaşatma yollarına gideceğiz” diye konuştu.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli