Anahtar Kelimeler:

81 kuruşu devletimize hibe ediyoruz”

 81 kuruşu devletimize hibe ediyoruz”

 Emekliden manidar tepki!

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Kesin 2015 yılı ocak ayından geçerli olacak işçi ve bağ kur emekli zamları hakkında açıklama yaptı. Keskin, “Yaptığı açıklamada 2.33 lük zam karşılığı olan günlük 81 kuruşu devletimize hibe ediyoruz” diye konuştu.

Zamma tepki gösterdiler

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Kesin dernek binasında gazetecilerle bir araya gelerek 2015 yılı için emeklilere verilen zamlara tepki gösterdi. 2015 yılı ocak ayından geçerli olacak işçi ve bağ kur emekli zamları TÜİK hesaplarına göre altı aylık enflasyon 2.33 oldu. Bu hesaplamalara göre en düşük emekli aylığında 24.40 lira olacak en düşük bağ kur emeklisine ise 18.94 lira maaşlarına yansıtılacağını belirten Keskin, “Yukarıda bahsedilen bu tablo bizim beklentilerimizi karşılamadığı gibi biz emeklileri hayali sukuta uğratmıştır. Bizim enflasyonumuz hesabımıza göre 0/25 tir beklentimiz yüzdeli zamlardan ziyade seyyanen zam verilmesini talep etmekteyiz. Biz emeklilerin bu feryatlarına parlamentomuzdan ve hükümetimizden beklemekteyiz” dedi. 

Bu savurganlık ne için?

Emeklilerimizi enflasyona mahkum edenlere  seslendiklerini belirten Keskin, “Bu enflasyon milletvekillerine geçerli değil mi? Kendileri 2015 yılı için bir emeklinin almış olduğu bir aylık bin lira karşılığında zam almaktadırlar. Bu dengesiz durumun halkımızın ve emeklilerimizin takdirine bırakıyoruz. Emekliye günlük 81 kuruş zam reva görülürken yargı mensuplarına 1155 lira maaşlarına zam yapılmaktadır eğer emekliye dar gelirliye kaynak yok diye verilmiyorsa ülkedeki bu savurganlık neden ve niçin” ifadelerini kullandı.

2.33 lük zam

Keskin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Elbette ki bu tablo Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı sınıflar arasında ayrım yapılması ve farklı uygulamalar kabul edilebilir bir durum değildir. Hükümetimizden beklentimiz emeklilerimize ülke refahından da pay verecek şekilde adaletli bir zam verilmesi 2015 yılında bu durumun uygulanması gerekmektedir. Memur emeklilerine toplu sözleşmeyle sağlanan zamlar dönem sonlarında enflasyon farklarıyla işçi ve Bağkur emeklilerine de aynen uygulanması gerekmektedir. Son sözümüz emekliler olarak 2.33 lük zam karşılığı olan günlük 81 kuruşu devletimize hibe ediyoruz” dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false