Anahtar Kelimeler:

Camiye yardım sürüyor

Camiye yardım sürüyor

  

Gaziantep`ten

Nur Camii`ne

263 bin lira

Yardım

Gaziantep Müftülüğü, camilerde hayırseverlerden topladığı 263 bin lirayı Kırıkkale Nur Camii’ne bağışladı.

Yardım yaptılar

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette Nur Camii’nin mimari, fiziki ve inşaatı konularında bilgi verdi. Gerek, görüşmede Nur Camii için Valilik kanalı ile yapılan yardım talebinin öne alınmasını gündeme getirdi. Görüşme sonucunda Gaziantep Müftüsü Çelik, yardım talebini öne alarak Gaziantep camilerinde toplanan 263 bin lirayı Nur Camii’nin hesabına aktardı.

Teşekkür edildi

Yardımlarından dolayı Müftü Çelik`e ve Gazianteplilere teşekkür eden Gerek, yapılan yardımların Allah nezdinde makbul olması dileğinde bulundu. Gerek, Mimar Sinan`ın ustalık dönemi eseri Selimiye Camii`nin mimarisi örnek alınarak inşa edilen Nur Camii`nin de yeni bir Selimiye olduğu görüşünü ifade etti. İnşasına 6 yıl önce başlanan caminin yıl sonunda hizmete gireceğini söyleyen Gerek, "Bu proje ile abidevi bir eser yapılıyor. Bu muhteşem cami, 4 minaresi ve estetiğiyle Kırıkkale`ye farklı bir silüet kattı." dedi.

Cami bilgisi verildi

Nur Camii ve Külliyesi inşaatının Selimiye Camii`nden esinlenerek özel olarak projelendirilen özgün bir eser olduğunu dile getiren Gerek, "Caminin iç bölümü gerçekten bir selatin camiine yakışır şekilde yapılıyor. Bu cami projelendirilirken Türkiye`nin bu alanda en iyi mimarları, mühendisleri ve sanat sahibi kişiler tercih edildi." diye konuştu. Cami inşaatında, Selimiye ve Süleymaniye ile diğer önemli eserlerdeki gibi Marmara mermerinin kullanıldığını anlatan Gerek, bu mermerin işlemeye müsait, homojen yapısıyla renk uyumu gösteren bir malzeme olduğunu dile getirdi. Nur Camii`nde 3 bin 500`ü harimde, 7 bin 500`ü avluda olmak üzere toplam 11 bin kişi ibadet edebilecek.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false