Anahtar Kelimeler: kişilik yurt açıldı

2 bin kişilik yurt açıldı

2 bin kişilik yurt açıldı

2 bin kişilik yurt açıldı

Önemli gelişme

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Haluk Karahan, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan 2 bin kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını bildirdi.

YURT AÇIKLAMASI

Yeni kız yurdunun tesliminin yapılarak iç tefrişatının tamamlandığını belirten KYK İl Müdürü Haluk Karahan, yurtta kalacak öğrencilerin otel konforunda rahat bir yaşam süreceklerini söyledi. Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilere yönelik verdikleri barınma, beslenme, kredi ve burs hizmetlerinin yanı sıra öğrencilerin gelişimlerine destek olmak amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini dile getiren Karahan, geleceğin teminatı gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

NELER YAPILDI?

KYK olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Haluk Karahan, "2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde İl Müdürlüğü olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokoller gereğince bir dizi sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin kariyer planlamasında görüş alanlarını genişletme amacıyla farkındalık konferansı, kariyer sohbetleri, liderlik seminerleri ve atölye çalışmaları düzenledik.

KURSLAR SÜRECEK

Program sonrası öğrencilerimize katılım belgesi verdik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerimize birçok sportif faaliyette bulunma imkanı sunuluyor. Kız öğrencilerimiz için, yüzme, voleybol, halk oyunları, step, aerobik ve tekvando, erkek öğrencilerimiz için, yüzme, basketbol, futbol, tekvando, badminton, bocce ve futsal kursları veriliyor. Bu kursları bu yılda devam edecek" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false