2015 yılında 130 kadın öldürüldü!

2015 yılında 130 kadın öldürüldü!

2015 yılında 130 kadın öldürüldü!

Baro´dan 8 Mart açıklaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Baro Başkanlığı Kadın hakları komisyonu gazetecilerle bir araya geldi. Baro Başkanı Erol Çakır Baro olarak Kadın Hakları Komisyonu çalışmalarına devam ettiğini ve tüm kadınların kadınlar günün kutladıklarını ifade etti.

DERİN YARALAR AÇMAKTADIR

Kırıkkale Baro Başkanlığı Kadın Hakları Komisyonu 8 Mart dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Baro Başkanlığı toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldiler. Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Kader Atiye Şahin 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yaptı. Şahin burada yaptığı açıklamada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların eşit işe eşit ücret talepleriyle 1857 yılında, adalet, barış ve eşitlik için başlattıkları uzun soluklu mücadelelerinin simgesi olan, hakları uğruna can verdikleri gün olduğunu hatırlatan Şahin, ?Günümüzde 8 Mart gerek dünyada, gerek ülkemizde maalesef erkek şiddeti gölgesi altında ve bu şiddete karşı mücadele günü gibi algılanmaktadır. Bugün 1857 yılında başlayan kadınların eşit hak mücadelesi ilerlemek şöyle dursun toplumda yaşama hakkı elde etme mücadelesine dönüşmüştür. Özellikle ülkemizde son yıllarda ayyuka çıkan şiddet, ensest, cinayet, tecavüz vakaları bize toplumun nereye gittiğini sorgulatırken aynı zamanda vicdanlarımıza da derin yaralar açmaktadır? ifadelerini kulandı.

ÖLÜM OLAYLARI!

Şahin, ?Öldürülen her bir kadın kardeşimiz hakları yolunda mücadele ederken, şiddete karşı koyarken öldürülüyor ve yıl yıl ay ay tırmanan kadın cinayeti sayısı, kadınların hak mücadelesi devam ederken devletin ödevlerini ve kadınlara karşı görevlerini yerine getirmediğini gösteriyor. Bir gün dahi kaybetmeden kadın hareketinin tüm talepleri yerine getirilerek gerekli önlemler alınmalı, düzenleme ve uygulamalar yapılmalıdır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre sadece 2015 yılında 50 kadın evliliğini, 15 kadın ilişkisini sonlandırmak isterken 130 kadın ise kendi hayatına dair bedensel, toplumsal ya da ekonomik bir başka hakkını kullanmak isterken öldürüldü.

ÇİÇEK DAĞITTILAR

Tüm Türkiye´yi ayağa kaldıran Özgecen Arslan´ m ölümü ise adını duyurabilen ; duyabildiklerimizden sadece bir tanesidir. Türkiye tarafından 2011´de imzalanan ancak uygulanması için gereken yönetmeliğin 2014´te yazıldığı İstanbul Sözleşmesi´ne göre kadınların hak mücadelesinde önünün açılması için devletin her türlü imkanı kullanarak her önlemi alması gerekmektedir. Ancak bu konuda somut adımlar atılmamıştır ve kadın cinayetleri oranı giderek artmaktadır. Sadece 2015 yılında 303 kadın kardeşimizi kadın cinayetlerine kurban verdik? dedi. Şahin´in konuşmasının ardından ise Baro Başkanı Erol Çakır ve Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar adliye içerisinde bulunan kadınlara çiçek dağıttılar.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false