Anahtar Kelimeler: kişi kurumdan atıldı

210 kişi kurumdan atıldı

210 kişi kurumdan atıldı

210 kişi kurumdan atıldı

?Eğitimde aksama olmayacak?

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ve Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Çetin, Öğretmenevi´nde sabah saatlerinde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek ilin eğitim durumu ve 15 Temmuz sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

HER ŞEY PLANLANDI

Basın toplantısına şube müdürleri de katılırken, gazetecilere bu yılın eğitim durumu, okul, derslik, öğrenci ve öğretmen sayıları konusunda bilgiler verildi. Vali Haktankaçmaz, 15 Temmuz sorası başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında Milli Eğitim´de 260 personel hakkında işlem yapıldığını, 210 MEB personelinin 672 sayılı KHK ile memurluktan çıkarıldığını söyledi. Vali Haktankaçmaz, ?Operasyonlar sonucunda böyle bir durum yaşandı. Ancak ilimizde eğitimde asama olmayacak. Milli Eğitim Kurumumuz her şeyi planladı? dedi.

EĞİTİM DURUMUMUZ

Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Çetin´de bu konuda bilgi vererek, ?Bu konuda bir sıkıntımız yok. Kurum olarak her şeyi planladık. Bir havuz sistemi oluşturduk. Şu ada bine yakın öğretmen ücretli ders verebilirim diye bize müracaat ediyor. Oluşturduğumuz havuzdaki öğretmen rakamının dörtte birini kullanıyoruz. Gerekirse diğerlerini de kullanırız? dedi. Vali Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin eğitim durumuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü´nün verilerini gazetecilerle paylaştı ve ?Kırıkkale genelinde 17´si okul öncesi, 85´i ilkokul, 74´ü orta okul, 61´i lise ve dengi okul olmak üzere 237 okulumuz bulunmaktadır. Toplam derslik sayısı 2 bin 792´dir.

EĞİTİM RAKAMLARI

İlimizde okul öncesi öğrenci sayısı 3 bin 166, ilkokul 13 bin 986, orta okul 16 bin 109, lise ve dengi okul öğrenci sayısı 16 bin 278´dir. Toplam öğrenci sayımız 49 bin 539´dur. İlimizde öğretmen sayısı 3 bin 691 kişidir. Bular norm kadroludur. Şu anda mevcut 3 bin 510 kadrolu öğretmenimiz bulunmaktadır. Yaklaşık 320 ücretli öğretmen görev yapmaktadır? dedi.

FETÖ OPERASYONLARI

Vali Haktankaçmaz, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Kırıkkale´de yaşanan gelişmelerin detaylarını da paylaşarak şunları söyledi: ?FETÖ/PDY kapsamında toplam 260 personel hakkında işlem yapılmış olup, 210 MEB personeli 672 sayılı KHK ile memurluktan çıkarılmıştır. Bu kapsamda el konulan eğitim kurumlarına 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verilmiştir. El konulan eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerden temel eğitimde okuyanlar adrese dayalı olarak okullarımıza yerleştirilmiştir. Ortaöğretimde okuyan öğrencileri ise TEOG puanlarına göre kontenjana bakılmaksızın orta öğretim kurumlarımıza mağduriyet yaşatmadan yerleştirilmiştir.

OKULLER NE OLDU?

Özel Kızılırmak İlkokulu/Ortaokulu binasına Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi ve Ertuğrul Gazi Mesleki Teknik Anadolu Liseleri taşınmıştır. Özel Sakarya İlkokulu/Ortaokulu binasına Behçelievler Şehit Volkan Canöz İmam Hatip Ortaokulu taşınmıştır. Özel Kızılırmak Anadolu/Fen Lisesi binasına Şehit Alparslan Yazıcı Kız İmam Hatip-Anadolu Lisesi açılmıştır.  Özel Gonca Anaokulu binasına ise aynı eğitim bölgesinde bulunan Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu taşınmıştır? dedi.

YATIRIM ÇALIŞMALARI

Vali Haktankaçmaz il genelinde bu eğitim dönemi için öğrencilere 673 bin 846 adet kitap dağıtıldığını, 2 bin 501 öğrencinin taşımalı eğitimde yer aldığını, 96 okula 2 bin 182 adet etkileşimli tahka kurulduğunu, ilkokul ve anaokullarında da bu çalışmanın olacağını, proje kapsamında 2 bin 969 adet tablet bilgisayarın öğretmen ve öğrencilere teslim edildiğini açıkladı. Son olarak eğitim yatırımları ve AB projeleri konusunda da bilgi veren Vali Haktankaçmaz, 9 adet merkezde, Bahşılı, Keskin, Sulakyurt, ilçelerinde spor salonu, orta okul, özel eğitim okulu, mesleki ve teknik lise, öğrenci pansiyonu, imam hatip ortaokulu, rehberlik araştırma merkezi, bilim saat merkezi uygulama oteli gibi yatırımların devam ettiğini veya tamamlandığını, il genelinde ise AB projeleri kapsamında 445 bin Euro´luk bir proje hazırlandığını, 8 ayrı projenin bütçesinin bu kadar olduğunu, TL bazında bunun 1 milyon 600 bin TL yaptığını, 130 öğrenci ve 82 öğretmenin projelere katılacağını söyledi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false