?25 bin nüfusumuz var 75 bin kişiye hizmet götürüyoruz?

?25 bin nüfusumuz var 75 bin  kişiye hizmet götürüyoruz?

?25 bin nüfusumuz var 75 bin kişiye hizmet götürüyoruz?

Sungur açıklamalarda bulundu

Ak Partili Belediye Başkanları Kırıkkale Ak Parti il başkanlığı tarafından organize edilen Yerel yönetimler toplantısında Antalya´da bir araya geldi. Belediye başkanları dönemleride yapılan çalışmalardan bahsettiler. Kırıkkale´nin parlayan Yıldızı Yahşihan Belediye Başkanı gerçekleştirdiği ve hali hazırda devam eden çalışmaları hakkında parti yöneticilerine bilgiler verdi.

9 YILI GERİDE BIRAKTIK

Başkan Sungur, Bugün burada olmamıza vesile olan Teşkilatımıza il Başkanımıza, vekillerimize teşekkür ederim. Biliyorsunuz Bizim ikinci dönemimiz Allahın bugününe şükür 9 yılımızı başarılı bir şekilde geride bıraktık. 2009 seçimlerinde ilk göreve geldiğimiz yıl Yahşihan´ımızın nüfusu 8 bin 250 idi. Aradan geçen 9 yılın sonunda bugün itibariyle resmi nüfusumuz 24 bin 500 oldu. Günlük canlı nüfusumuz 50 bin civarındaydı, şu anda o nüfusumuz da 75 bin civarına çıktı. Nüfusumuzun biraz fazla olması ve canlı nüfusumuzun da artmasının önemli etkenlerinden biride Üniversitemizin sınırlarımızın içerisinde olmasından kaynaklanıyor.

NÜFUS 70 BİNİ BULUYOR

Bazı belediye başkanlarımız nüfusun azlığından yakınıyor, bizde bilakis nüfus çoğunluğundan yakınıyoruz. Bunu açıklamak gerekirse bugün itibariyle 24 bin 500´e göre iller bankasından para alıyoruz, ama hizmet ettiğimiz nüfus sayımız ise 70 bini buluyor. Gelirimiz 24 bin nüfusa göre giderimiz ise 70 bin nüfusa göre olduğu zaman arada 50 bin gibi bir nüfusa hizmet veriyoruz. Önce Allahın izni sonrasında ise Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın bizlere desteği ile Biz açıkçası olmayacak bir işi başarıyor ve 70 bin vatandaşımıza hizmet veriyoruz.

ARAÇ PARKIMIZI ÇOĞALTTIK

Bugün burada yaptığımız çalışmalara ve belediye imkanlarına değinmek gerekirse 2009 yılında belediyeyi devir aldığımızda sadece 12 tane aracımız vardı. Bugün araç sayımız allah´a hamdolsun 60 araç sayısına ulaştık. 60 aracımızı kendi imkanlarımızla alıyoruz. Malumunuz Yahşihan emlak sektörünün en parlak olduğu bölgelerden bir yer, burada sektör büyüdükçe bizlerde yatırımlarımıza ilçemize yönelik hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.

SİYASET YAPMAK ZORDUR

Bugün burada bulunan Keskin Belediye Başkanı ağabeyimiz Kırıkkale´mizin en eski ilçelerinden bir yerin belediye başkanlığını yapıyor. Keskin bizim için önemli ve değerlidir. Zaten Dede Başkanımız bizim örnek aldığımız bir abimizdir. Siyasetin gerçekten zor olduğu bugün nasıl ki Keskin de siyaset yapmak zor ise Yahşihan da siyaset yapmak zordur. Siyasetin en zor ilçelerden bir tanesi de Yahşihan ilçemizdir. Zoru yapmaya çalışıyoruz, biz ilçemize, yahşihanımıza ne yapacağımıza ne projeler uygulayacağımızı hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek karar veriyoruz. Bugün örnek vermek gerekirse ilçemize bir park dahi yaparken, Ankara merkezde bulunan bir parkta ne bulunuyor ise bizde aynı standartlarda park yapıyoruz.

AK PARTİ GİBİ HÜKÜMETİMİZ VAR

Bugün burada değindiğim konulara benzer olarak geçtiğimiz günlerde ilçemizde yapılan bir toplantıda bu konulara değinmiştim, sıkıntıları çözmek halkımıza hizmet etmek üzere buradayız. Bugün AK Partili belediyeler olarak güzel işlere güzel projelere imza atıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin destekleri ile projelerimizi hayata geçiriyoruz. Belediye başkanları arkadaşlarımızla güzel bir birliktelik örneği sergiliyoruz.

GEZİLER ORGANİZE EDİYORUZ

Belediyelerin görevi, sadece su, yol, asfalt atmak değildir, bunların yanı sıra kültür etkinliklerimize de özen gösteriyoruz. Bugün burada bulunan Yahşihan ilçe kadın kollarımıza da teşekkür ediyorum. Yahşihan´lı hanım kardeşlerimizi her hafta bir etkinlikte bir geziye götürüyoruz. Ankara, Beypazarı, Konya, Çanakkale gezilerini düzenliyoruz ve hanım kardeşlerimize değer veriyoruz. Yine biz daha öncesinde bir ilki başararak 1200 araç ile Konya gezisi organize ettik ve Konya yı alt üst etmiştik. Yine buna ek olarak milli ve maneviyatımıza önem veriyoruz. Camilerimizin bakımlarını yapıyoruz, temizliğini yapıyoruz, yaşlılarımızı da gezilere götürerek onlara farklı bir gün geçirmelerini sağlıyoruz.

TELEFONUM 24 SAAT AÇIK

Ben Belediye başkanı olmadan önce kullandığımız telefon numaramı kullanıyorum. Benim telefonum 24 saat açık. Ben şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki benim numaram hiç tanımadığım insanlarda dahi var. bugün buradan yine şunu ifade etmek istiyorum, dedikoduya vakit ayıracak zamanımız yok. Bizim Yahşihan´a hizmet etmek için zamanımız var. Bugün burada bizim bir arada olmamızı sağlayan il Başkanımıza, milletvekillerimize, Belediye başkanı arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Birliğimiz daim olsun, rabbim hepimizin yanında olsun? açıklamalarında bulundu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false