Anahtar Kelimeler: 30 bin TL para cezası kesildi!

30 bin TL para cezası kesildi!

30 bin TL para cezası kesildi!

30 bin TL para cezası kesildi!

Denetimler sürüyor

Ramazan ayına sayılı günler kala denetimler artmaya devam ediyor. Denetimler kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda üretimi ve satışı yapılan yerlere denetim yapıldı. Yaklaşık bin 500 farklı iş yerine yapılan denetimde 30 bin TL idari para cezası uygulandı.

DİKKATLİ OLUN

Ramazan ayı ile beraber bazı ürünlerin tüketiminde artışlar yaşanacağına dikkat çeken İl Müdürü Recep Kırbaş, denetimlerin bu ürünler üzerinde yoğunlaştırıldığını kaydetti. İl Müdürlüğü olarak hedeflerinin Kırıkkale halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Kırbaş, bu konuda son derece titiz ve kararlı olduklarını vurgulayarak, vatandaşların mutlaka kayıtlı işletmelerden, ambalajlı, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

BİN 450 DENETİM YAPILDI

Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların gıdalara daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bünyesinde çalışmakta olan Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Ziraat Mühendisleri ile et ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, ekmek ve pide, şekerleme vs. üretimi, tüketimi ve satışı yapılan yerlere, denetimlerini aralıksız yoğunlaştırarak devam ediyor. Bu yıl bugüne kadar Kırıkkale'den 174 ALO Gıda Hattı`na 169 başvuru yapıldı. Bu başvurular ekipler tarafından anında değerlendirilerek bazı işletmelere 30 bin 747 TL idari para cezası uygulandı. Gıda ve Yem Şube ve İlçe Müdürlüklerince 2015 yılı Ocak ayından itibaren il merkezinde ve ilçelerde üretim, toplu tüketim ve satış yerleri ile yem işletmelerinde bin 450 denetim yapıldı.

ALO 174'Ü ARAYIN

Konu hakkında Kırbaş sözlerinin devamında Ürünler satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına önem gösterilmeli, et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı, hazır kıyma alınmamalı ve kıyma etten o anda çektirilip o şekilde alınmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Et ürünlerinin satın alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Sokak ortasında açıkta sağlıksız koşullarda satılan tatlı ve benzeri ürünler alınmamalıdır. Her şahıs gıda denetçisi gibi hareket ederek gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirerek veya Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak denetime gerekli katkıyı sağlamalıdır” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli