Anahtar Kelimeler:

7 Aydır Maaş Alamıyorlar

7 Aydır Maaş Alamıyorlar

Evlerine Ekmek Götüremez Duruma Geldiler.

 

Kırıkkale Belediyesi’ne bağlı ALP Sosyal Hizmetler Ticaret Limitet Şirketi Su Sayaçları Okuma ve Kesme Bağlama firmasında çalışan işçiler tedirgin. 7 aydır maaş alamadıkları için mağdur olduklarını dile getiren İşçiler, maaşlarının tamamını alana kadar işe çıkmayacaklarını belirtti.

Kızılkanat İş Merkezi ALP Sosyal Hizmetler Ticaret Limitet Şirketi önünde toplanan yaklaşık 30′a yakın Belediye işçileri, mağdur olduklarını ve eve bir ekmek parası bile götüremediklerini ifade ettiler. Her ayın 15′inde maaşlarının peşin olarak ödenmesi gerektiğini hatırlatan İşçiler, “Belediye Başkanlığı’na İller Bankası kanalı ile gelen hisse öncelikli olarak memur ve işçilerin maaşlarına ödenmesi gerekir. Su Sayaçları Okuma ve Kesme Bağlama firmasında bağlı 30 işçi 7 aydır maaşları ödenmediği gibi bu ay da para olmasına rağmen ödeme yapılmamıştır. Bizler 30 işçi olarak mağdur durumdayız” dedi.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ
Maaş alamadıkları için zor günler geçirdiklerini ifade eden İşçiler, “Bizler maaş almadan nasıl geçineceğiz, gelirlerimiz nereden gelecek? Kim bize ve çocuklarımıza bakacak, hastalarımızı nasıl tedavi edeceğiz? Çocuklarımızı nasıl okutacağız? Esnafa olan borcumuzdan dolayı bazı cadde ve sokaklara giremiyoruz. Esnafı da perişan ettik. Belediye’ye gelen paralarla tüm personele 2′şer maaş ödenebilir. Ancak Belediye Başkanımız tarafından ödenmemektedir. Biz bu haksız uygulamaya karşı olarak içeride bulunan tüm özlük haklarımızı gerekirse hukuki mercilere başvurmak üzere karar almış bulunmaktayız” dedi. İL

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false