Anahtar Kelimeler:

Özbek`e Destek Artarak Sürüyor

Özbek`e Destek Artarak Sürüyor

Özbek İçin Toplanan İmzalar Teslim Edildi.

Sert Açıklamalar

Özbek’e Destek Platformu tarafından düzenlenen toplantıda yine sert açıklamalar yapıldı ve Özbek’e destek mesajları gönderildi

Bunun hesabını bir gün vereceksiniz

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’e destek sürüyor. Özbek’e destek amacıyla düzenlenen imza kampanyasında bir isim öne çıktı. Özbek’in büyük oğlu, Haydar Özbek, yapılan her şeyin bir gün hesabının sorulacağını belirtti

Türk milliyetçisi

Türk Metal Sendikası toplantı salonunda düzenlenen program ile Özbek için toplanan imzalar konusunda bilgi verildi. Özbek’e Destek Platformu Sözcüsü Canpolat Pehlivanlı, 23 bin 560 imza topladıklarını söyleyerek, “Sayın Özbek, doğruları konuştuğu için içeri alındı. Hayatı boyunca hiçbir konuda taviz vermedi. En büyük Türk milliyetçisi odur. Bugün O’nu içeri alanlar bir gün gelecek bunun hesabını verecekler. Burada kendisine destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hesap verecekler

Gerçekleştirilen törene Özbek ailesinin fertleri de katıldı. Mustafa Özbek’in koltuğuna çiçekler bırakıldı. Bir çok kişi, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı törende gelenler kendisine destek oldular. Gelemeyenler ise çiçek gönderdi. Özbek için destek konuşması yapan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, “Özbek benim uzun yıllardır dostum. İçeri alınması en çok beni üzmüştür. Ama bir gün gelecek çıkacak. Bunun hesabını soracağız. O’nu içeri alanlar, bir gün gelecek hesap verecektir” dedi.

Gerçekleri konuşuyor

Törende konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Özbek bizim için çok önemlidir. O’na destek vermemiz gerekir. Bazı gerçekleri konuşanları böyle susturmak istiyorlar. Özbek susmaz. Haklı davasını sonuna kadar savunur. Biz de kendisini sonuna kadar savunacağız. Desteğimizi göstereceğiz” dedi.

Destekleyeceğiz

Baştan bu yana Özbek’e destek olan Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, “Bu ülkede her şeyi satıyorlar. Buna karşı çıkanları ise içeri atıyorlar. Özbek, işçi hakkını, vatanı ve toprağı savunan bir liderdir. Bugün maruz kaldığı hadiseye tepkiliyiz. Kendisini de sonuna kadar destekleyeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz” dedi.

Susturamazlar

Törende en sert konuşmalardan birini CHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak yaptı. Koçak, iktidara yüklendi ve “Bunlar kendilerinden olmayan herkesi susturuyor. Vatan ve millet gerçeklerini açıklayan, yurtsever ve ulusalcıları içeri atıyorlar. Özbek bizim için çok önemlidir. Bir işçi lideri olmanın yanı sıra bir Türkmen Beyidir. Bunlar Özbek’i de bizleri de susturamayacaklar. Bunun hesabını bir gün verecekler. Özbek’in sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.

Bizi de alsınlar

Özbek için gerçekleştirilen törende konuşan ANAP MKY Üyesi İbrahim Çelebi, “Mücadelemiz daha yeni başlıyor. Kırıkkale olarak bir ve beraber olarak yanında yer almamız lazım. Dostlarımızı üzüp, düşmanlarımızı sevindirmeyelim. Özbek gibi bir şahsa sahip çıkmamız lazım” dedi.Balışeyh eski belediye başkanı Osman Narin, “Özbek, büyük bir önder, büyük bir dava adamıdır. AKP’nin durumu bellidir. Bu bir şereftir aslında. Adam kayırma partisinin yapacağı da budur. Suçu varsa Osman Narin’i de alsınlar” dedi ve Özbek için yazdığı şiiri okudu.

Destekliyoruz

Balışeyh eski belediye başkan Dursun Şen’de bir konuşma yaparak, “Vatan için konuştuğu için içeriye aldılar. Çok üzgünüm. Bu memleket sonuna kadar senin için canını vermeye hazır. Bu millete ak diye bir parti yutturdular. Adı ak kendi ak değil yalnız. Doğruyu söyleyeni içeriye alıyorlar. Gün gelecek adalet tecelli edecek. Bunlar gidecek yer bulamayacak. Hemşehrimizin sonuna kadar yanındayız” dedi.

Bunlar olacaktır

Törene katılan ve bir konuşma yapan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak, “Özbek gibi bir hemşehrimizi seveni biz de severiz. Her zaman da destekleriz. Sendikacılık zaman zaman böyle çileler gerektirir. Musibetler hayır getirir. Kanunlara saygılıyız, yeter ki baskı yapılmasın. Çile çekmek insanı daha iyiye götürür. Özbek, istihdam sağlamıştır. Çok başarılı hizmetleri olmuştur. Her gecenin bir gündüzü vardır” dedi. Bedaş eski genel müdürü Hanifi Develioğlu, “Bunları benim ailem de ben de çok yaşadım. Bu yargısız infazlar bir gün sona erecektir. Hak yerini bulacaktır. Hiç üzülmeyin” dedi.

İspatlamalısınız

Daha sonra kürksüye Özbek’in oğulları geldi. Özbek’e Destek Platformu tarafından toplanan imzalar Mustafa Özbek’in büyük oğlu Haydar Özbek’e teslim edildi. Canpolat Pehlivanlı, toplam 23 bin 560 kişinin imza verdiğini söyledi. İmzaları teslim alan Haydar Özbek sert bir konuşma yaptı ve “Bugün bize verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Allahsızlara, hırsızlara sesleniyorum, aradığınız her pislik sizde mevcuttur. Sizin Allahınız var mı? Bunları ispatlamazsanız, adi şerefsiz olacaksınız. Askerlik yapmamış 25 yaşındaki bir gencin nasıl gemisi olur. Gemiyi nereden alıyorsun sen. Kendinde ara her türlü pisliği. Sübyancı, sapık medya yayınlar yaparak Özbek’i içeri aldırdı.

Tek Türkiye

Bunun hesabını vereceklerdir. Dedemizin evini bile sendikanın parası ile aldığımızı söylüyorlar. İspat etmez iseniz şerefsizsiniz. Kuddusi Okkır’a oluşumun kasası dediler. Adamın ölüsüne kimse sahip çıkmadı. Sizin Allıhınız kitabınız yok. Bu hadise Türk işçisine yapılmıştır. Bizim başımız dik, alnımız ak. Dürüst ve namusluysanız dokunulmazlığınızı kaldırın. Erbakan hırsız ise bunda siz de suçlusunuz. Yüce adalet tecelli edecek. ABD’nin direktifleri ile bunları yapıyorsunuz. Ulusalcılar, Atatürkçüler konuşmasın istiyorlar. Ne etkink kimliği. Bizim tek kimliğimiz var, o da Türkiye’dir” dedi.

Taviz vermedi

Daha sonda Özbek’in diğer oğlu Adnan Özbek kürsüye çıktı. Ancak rahatsızlı nedeniyle konuşmadı ve onun yerine oğlu Çağrı Özbek konuştu ve “Özbek, yılmadan tüm gerçekleri haykırıyor. Liderler toplum için kendilerini feda ederler. Özbek hep haklının yanında durdu. Biz haklılığımızı haykırmaya devam edeceğiz. Taviz vermedi Özbek ve onurlu mücadelesini sürdürdü. Bunlar, Türk işçisinin alın terini gasp etmek istiyorlar. Özbek ve bu davanın arkasındayız. Çıkar guruplarından yılmayacağız” dedi. Özbek’in diğer oğlu Yusuf Özbek’de kısa bir konuşma yaparak herkese teşekkür eti.

Adalet istiyoruz

Konuşmaların ardından imza kampanyası ve Özbek’e destek çalışması konusunda bilgi veren Cenpolat Pehlivanlı, “23 bin 560 imza topladık. Bu kadar imza bir adamın seçilmesine yeter de artar. Ne zulüm, ne merhamet, yalnızca adalet istiyoruz. AKP halka hesap verecek. Buradaki imzalar Özbek ailesine, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına verilecek” dedi. Öbek’e destek için gelenler daha sonra salondan birlikte ayrılarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüdüler. Meydanda bir araya gelen kalabalık, Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı ve Özbek’e desteğin devam edeceğini belirtti.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’e Kırıkkale’nin desteği devam ediyor. Özbek için hafta sonu gerçekleştirilen programa geniş bir katılım oldu.

Özbek’e Destek Platformu tarafından düzenlenen programda bir süre önce başlatılan ve sona eren imza kampanyasında toplanan imzalar Özbek ailesine teslim edildi. Programa geniş katılım olurken, dikkat çekici açıklamalarda bulunuldu. İmza kampanyasının hedeflenen 20 bin sayısının üzerine çıktığı vurgulandı. 20 bin imza hedefleniyordu, 23 bin 560 imza toplandığı belirtildi. Genç Türkmenler Dernek Başkanı Canpolat Pehlivanlı açıklamasında “Mustafa Özbek’e yapılanları kabul edemiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Mustafa Özbek bizim için ideal liderdir. Sivil Toplum Örgütlerini temsilcileri ve Kırıkkale Belediye Başkan Adayları konuşmalarında Özbek’in Kırıkkale için büyük bir değir olduğunu ifade ederken, konuşmalarda Özbek’e özgürlük istenildi.

Geniş katılım oldu

Programa CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, CHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak, SP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak, KESOP Başkanı Süleyman Köstekli, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, DP Merkez İlçe Başkanı Hayati Çimen, ANAP Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çelebi, İşçi Emekliler Cemiyeti Başkanı Basri Keskin, Petrol-İş Şube Başkanı Recep Sefer, Balışeyh MHP Belediye Başkan Adayı Ali Dedelioğlu, Balışeyh Eski Belediye Başkanı Dursun Şen ve Osman Narin, Hanifi Develioğlu, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Başkal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Murat Çakırca, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, DP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Soner Gencer, Koçubaba eski Belediye Başkanı Memduh Ulusoy, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Teslim edildi

İmza kampanyasında toplanan imzalar Özbek’in ailesine telim edilirken salonda bulunan çocuklarına ve torunlarına çiçeklerle destek ve sevgi mesajında bulunuldu. Mustafa Özbek’i temsil eden boş koltuğa toplanan çiçekler salonun Özbek’e olan desteğini ve sevgisini yansıtıyordu. Kucak dolusu çiçekler Özbek’e kucak dolusu selamlar ile birlikte sunuldu. Salonda doldurulan anı defteri ise yine Özbek’in çocuklarına teslim edildi.

Özbek’e destek

Özbek’in çocukları gerçekleştirilen programda açıklamalarda bulunarak şunları söylediler: “Mustafa Özbek, hiç bir şeyden korkmadan, kurulan tezgâhlara düşmeden, yapılan baskılardan yılmadan ve bıkmadan, doğrudan sapmadan tüm gerçekleri bugüne kadar her platformda haykırdı. Çünkü o gerçek bir lider. Lider olan sorumlu olduğu toplum için kendini feda eder. Mustafa Özbek, bu toplum için ne gerekiyorsa onu yapmıştır. Toplumdan saklanan gerçekleri dile getirdi, yapılan yanlışları ortaya koydu, her zaman milletin haklı davasının arkasında durdu. Şimdi, işçinin davasına ve liderine sahip çıkma zamanıdır.

Mücadele sürecek

Direnme ve mücadelenin ne olduğunu Mustafa Özbek’ten öğrendik. Haklı olduğumuzda susmamak, gerçekleri haykırmak nasıl olur ondan öğrendik. Mustafa Özbek, 40 yıl boyunca işçisi için gece gündüz demeden, sağlığını önemsemeden ailesini yok farz ederek çalıştı. Sözleşmelerde işçinin emeğinin karşılığını alana dek mücadelesini santim taviz vermeden sürdürdü. Onurlu sendikacılığın ne olduğunu, nasıl olduğunu ispatladı. Şimdi sıra metal işçilerinde. O’na gönül verenlerde Bu mesele hem Türkiye’nin hem de Türk işçisinin ölüm kalım mücadelesidir.”



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli