Anahtar Kelimeler: kişiye imkanı

4 bin kişiye iş imkanı

4 bin kişiye iş imkanı

4 bin kişiye iş imkanı

Rakamlar açıklandı

Kırıkkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2018 Yılı Ekim Ayı Gündemli Olağan Toplantısı üye kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz başkanlığında toplandı.

TOPLANTI YAPILDI

Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Haktankaçmaz, İlimizde işsizliğin azaltılması, istihdamın ve düzenlenecek kurs ve programlarla işgücü niteliğinin artırılması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, bu kapsamda yapılacak çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

2018 yılı ilk dokuz aylık çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, İŞKUR tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin ise; yılın dokuz ayında 2 bin 89 işverenin ziyaret edilerek 5 bin 370 açık iş talebinin alındığı ve bu kapsamda 4 bin 40 vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettikleri, işsiz vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen 328 kurs ve programa bin 564 kişinin katıldığı, ilimizde uygulanan 51 Toplum Yararına Programdan bin 672 kişinin faydalandığı, ayrıca 190 engellinin özel sektörde işe yerleştirildiğini ifade etti.Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Tekin´in sunumunun ardından Vali Haktankaçmaz, kurul üyelerine söz hakkı vererek görüş ve önerilerini dinledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false