Anahtar Kelimeler: polis yargılanıyor

4 polis yargılanıyor

4 polis yargılanıyor

4 polis yargılanıyor

Suçlamaları kabul etmediler!

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında 4. sınıf emniyet müdürlerinin de yer aldığı 4 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

YARGILAMA YAPILIYOR

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında 4. sınıf emniyet müdürlerinin de yer aldığı 4 eski polisin yargılanmasına devam edildi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuklu sanık eski 4. sınıf emniyet müdürü Uğur A. ve avukatı hazır bulundu. FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanmak suçlamasıyla yargılanan Uğur A. savunmasında, 20 yıldır devlete ve millete yararlı şekilde çalıştığını savundu.

KABUL ETMEDİ

Telefonuyla kesinlikle internete girmediğini, "ByLock" programının nasıl çıktığını bilmediğini ileri süren Uğur A, "HTS kayıtlarındaki isimlerin çoğu emniyette görev yaptığım memurlar veya amirlerim. Kesinlikle FETÖ´cü olduğumu kabul etmiyorum. Kim bu devlete zerre kadar karşı olsa ilk karşısına dikileceklerden birisi benim. Suçsuzum, üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyor, beraatimi istiyorum." diye konuştu. Mahkeme heyeti, Uğur A´nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise tutuklu sanık eski 4. sınıf emniyet müdürü Ali A. ve avukatı hazır bulundu. FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanmak suçlamasıyla yargılanan Ali A, hiçbir zaman bu yapının sohbet toplantılarına katılmadığını iddia etti. Terör örgütünün içerisinde yer almadığını öne süren Ali A, "ByLock"u kullanmadığını belirterek, beraatini istedi. Ali A´nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Aynı mahkemedeki diğer duruşmalarda da FETÖ/PDY´ye üye olmak suçundan tutuklu yargılanan eski polis memurları Ömer H. ve Selahhattin K. ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, savunmaların ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmaları erteledi.



anti fetö
25.07.2017 21:43:32
üniversite rektörlüğü neden hala byloktan açığa alınan personeli ihraç etmemekte direniyor. bu konuyu bir gazetecimiz araştırsın lütfen.

  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli