Anahtar Kelimeler: SANIK YARGILANIYOR

4 SANIK YARGILANIYOR!

4 SANIK YARGILANIYOR!

4 SANIK YARGILANIYOR!

Fetö davası devam ediyor

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 4 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları görüldü.

DURUŞMA YAPILDI

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 4 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları görüldü. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanıklar  Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığında görevli Binbaşı M.U, Astsubay Ü.A. ile avukatları hazır bulundu. "FETÖ/PDY´ye üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlamasıyla yargılanan M.U. ve Ü.A, önceki savunmalarını tekrarladıklarını söyledi.

MAHKEMEDE AÇIKLADI

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Ocak´a erteledi. Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuksuz sanık eski astsubay H.G. ve avukatı katıldı. "FETÖ/PDY´ye üye olma" suçlamasıyla yargılanan H.G, savunmasında, askeri okul için yazılı sınava girmediğini, mülakat ile okula girdiğini söyledi. Çarşı izinlerine çıktıklarında Y.A´nın kendilerine bir sonraki buluşma yerini ve tarihini bildirdiğini ileri süren H.G, "İlk yıl  Ankara  Pursaklar´da bir evde buluşuyorduk. 2. yıl ev değişti ve Ufuk isminde biri yer ve zamanı bildiriyordu. 2010 yılında  Kırıkkale´de göreve başladım. ByLock listemde sadece bir kişi vardı." dedi.

BERAAT KARARI ÇIKTI!

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Ocak´a erteledi. Aynı mahkemedeki başka duruşmada da tutuksuz sanık eski polis memuru Tarık Canatan ile avukatı hazır bulundu. "FETÖ/PDY´ye üye olma" suçlamasıyla yargılanan Canatan, savunmasında, HTS analizindeki kişilerin meslektaşı olduğunu ve araştırılmasını istediği bir hususun olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın beraatine hükmetti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false