Anahtar Kelimeler: Öğrenci Lisesinde

40 Öğrenci Fen Lisesinde

40 Öğrenci Fen Lisesinde

40 Öğrenci Fen Lisesinde

 

Kırıkkale ABC Koleji, orta öğretim kurumlarına geçiş ve yerleştirme sonuçlarını ABC okulunda düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. ABC okullarında eğitim gören 40 öğrenci değişik illerde ve Kırıkkale´de bulunan Fen liselerine yerleşerek büyük bir başarıya imza attılar.

73 ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

ABC Okulları yönetim kurulu başkanı Harun Güleç yaptığı açıklamada ABC okullarının farkına değindi. Tek tek öğrencilerin hangi okulları kazandığını açıklayan Güleç "Bugün burada orta öğretim kurumlarına geçiş yerleştirme sonuçlarını açıklamak için toplandık. Bildiğiniz gibi yerleştirme sonuçları Türkiye genelinde 22 Temmuz´da açıklandı. Bu sınava okulumuzdan 73 öğrenci girmiş olup, Bu öğrencilerden 40´ı Türkiye genelindeki ve Kırıkkale´de bulunan Fen liselerine yerleşmişlerdir. Bu öğrencilerden 2´si İstanbul Çapa Fen lisesine 2 Öğrencimiz Ankara Pursaklar Fen Lisesine, 1öğrencimiz Samsun Fen Lisesine,17 öğrencimiz Kırıkkale Fen Lisesine, 11 Öğrencimiz Osmangazi Fen Lisesine,4 öğrencimiz Hasanoğlan Atatürk Fen lisesine,1 Öğrencimiz Ankara Kalecik Fen lisesine,1 öğrencimiz Çorum Sungurlu Fen lisesine,1 öğrencimiz ise Çorum Kargı Fen lisesine yerleşmişlerdir. 33 öğrencimiz ise nitelikli okul dediğimiz 5 öğrencimiz  imam hatip ve meslek liselerine yerleşmişlerdir. 25 öğrencimiz adrese dayalı Anadolu liselerine yerleşmişlerdir. 3 Öğrencimiz ise tercih yapmamıştır? dedi.

BİR GELENEK HALİNE GELDİ

Güleç açıklamasının devamında ise "İkinci tercih dönemi başlayacak Pazartesi günü. Bu tercih döneminde de bir kısım öğrencilerimiz Fen liselerine yerleşeceğini düşünüyoruz. Bu sınava okulumuz öğrencileri büyük bir titizlikle hazırlanmışlardır. Deneme sınavları, bireysel etütler, grup etütleri, genel tekrarlar, soru çözümleri, rehberlik çalışmaları, psikolojik danışmanlık, veli görüşmeleri, ödev takip ve kontrolleri düzenli bir şekilde yapılarak bu başarılar elde edilmiştir. ABC Kurumlarında başarı artık bir gelenek haline gelmiştir. Daha önce bu okulda okuyan her iki öğrenciden biri Fen Lisesine giriyordu. Fakat bu sonuçlar şunu gösterdi ki  Bu okulda okuyan her 3  öğrenciden 2 tanesi kesinlikle Fen lisesine giriyor? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli