40 yıllık hayal için gün sayılıyor!

40 yıllık hayal için gün sayılıyor!

40 yıllık hayal için gün sayılıyor!

Sulama yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde tarımla uğraşan çiftçilerin 40 yıllık hayali Sulakyurt Barajı Sulaması´nı hayata geçirmek için gün sayıyor. Projenin tamamlanması ile bölge çiftçisi yıllık yaklaşık 13 milyon lira ilave gelir elde edecek.

BARAJ 2015´TE TAMAMLANDI

Sulakyurt Barajı Sulamasının su kaynağını Kızılırmak havzası içinde, Kırıkkale ili Sulakyurt İlçesi´nin 5,5 km kuzeydoğusunda, Taretözü Deresi üzerinde tamamlanmış olan Sulakyurt Barajı oluşturuyor. Sulakyurt Barajı´nın 2015 yılında tamamlandığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Barajın biriktirme hacmi 44,73 milyon m3, temelden yüksekliği ise 51 metredir. Sulakyurt´un verimli topraklarına can verecek ve bölge çiftçisinin 40 yıldır hayalini kurduğu sulama projesinin ise çalışmaları bütün hızıyla sürüyor? dedi.

SU İLE BULUŞACAK

Sulama projesiyle 25 bin 690 dekar zirai alanı cazibeli olarak su ile buluşacağını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Projenin tamamlanması ile Sulakyurt ilçesi Yeşilyazı, Sarımbey ve Hamzalı köylerinin münbit toprakları bereketlenecek ve çiftçilerimize yıllık yaklaşık 13 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak? diye konuştu. Sulama projesinde yüzde 38 fiziki gerçekleşme sağlandığını  söyleyen Prof. Dr. Eroğlu ?Temeli 08 Ekim 2016 tarihinde atılan Sulakyurt Barajı Sulamasının inşaatında toplam 11 bin 606 metre boru imalatı ve 5 bin 35 metre servis yolu imalatı tamamlandı. Projede 2017 yılı sonuna kadar ise ilave işler tamamlanacak ve sulama projesi hizmete alınacak? değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİK KALKINMA

Projenin hizmete alınmasıyla bölgenin ekonomik olarak kalkınacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Özellikle mevcut durumda yoğunlukla tahıl üretimi yapılan proje sahasında sulu tarım ile birlikte çeltik, soğan, mısır, yonca ve meyve üretiminde artış meydana gelecek. Böylece çiftçilerimiz ekonomik olarak kalkınacak? dedi. Proje ile ayrıca 2 600 kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırıkkale´ye su alanında yapılan yatırımların katlanarak artacağını sözlerine ekledi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli