Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`den Sevgi Bayrağı Geçti

Kırıkkale`den Sevgi Bayrağı Geçti

Kırşehir`den Gelen Bayrak Ankara`ya Teslim Edildi.

 

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e Sunulacak Olan `Sevgi Bayrağı` Kırıkkale`ye Getirildi.

Kurtuluş Savaşı`nın başlangıç noktası olarak kabul edilen Samsun`dan yola çıkartılan ve Atatürk`ün Kurtuluş Savaşı öncesi takip ettiği güzergahları izleyerek Kırıkkale`ye getirilen `Sevgi Bayrağı` Kırşehir Valisi Mehmet Lütfullah Bilgin tarafından Kırıkkaleli atletlere teslim edildi.
 
Bayrak teslim töreninde Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırşehir Valisi Mehmet Lütfullah Bilgin, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Kırıkkale Tugay Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Salim Akça, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire müdürleri ve çok sayıda genç katıldı.
 
Kırşehir Valisi: Bu Ülkenin Geleceği Siz Gençlersiniz
 
Törende bir konuşma yapan Kırşehir Valisi Mehmet Lütfullah Bilgin, Türk gençlerinin Atatürk`ün milletimizin önüne hedef olarak koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, hatta onun üzerine çıkmak için yılmadan, yorulmadan, gece gündüz çalışmaları gerektiğini söyledi. Vali Bilgin, "Sizler yarınlarımızın en büyük teminatısınız. İleride her alandaki yönetim kadrolarını sizler dolduracaksınız. Sizler yüce Türk milletinin beklediği, baş döndürücü bir hızla gelişen ilim ve fende, bilgi ve teknolojide zirveye ulaşmayı hedeflemelisiniz. Daha çok çalışarak aydınlık günleri yakalayacak, gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmanın mutluluğu içerisinde olacağız. Atatürk, Cumhuriyet`i ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etmiştir" dedi.
 
Vali Demirer: Cumhuriyet’imizin Bekçisiyiz
 
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer ise Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal`in ulusal mücadeleyi başlatmak için Samsun`dan yola çıkarak daha sonra bu mücadeleyi tüm Anadolu`ya yaydığını anlattı. Türkiye Cumhuriyeti`ne ve şanlı bayrağına sahip çıkmanın her Türk gencinin görevi olduğunu ifade eden Vali Demirer, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet`in, Atatürk ilke ve inkılâplarının yılmaz bekçiliğini aynı ruh, heyecan ve kararlılıkla sürdüreceğinize inanıyorum" diye konuştu.
 
Sevgi Bayrağı Ankara’ya Teslim Edildi
 
Konuşmaların ardından Kırşehir’li gençlerden alınan bayrak törenle Kırıkkaleli genç atletlere verilerek Ankara il sınırına kadar götürüldü. Sevgi bayrağı, Bâlâ Kirlisu mevkiinde yapılan törenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tevdi edilmek üzere Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız’a teslim edildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli