Anahtar Kelimeler: Keklik doğaya salındı

500 Keklik doğaya salındı

500 Keklik doğaya salındı

500 Keklik doğaya salındı

Doğaya bıraktılar

 

Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce 500 keklik doğaya bırakıldı.

 

DOĞA ÇALIŞMASI

Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce 500 keklik doğaya bırakıldı. Yaban hayatının zenginleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında üretilen keklikler,  AK Parti  Kırıkkale  Milletvekili Abdullah Öztürk ve protokol üyelerince  Keskin ilçesine bağlı Aşağışeyh köyünde doğaya salındı. Milletvekili Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaban hayatı konusunda gösterdiği özveriyi takdirle karşıladığını söyledi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu´nun  Kırıkkale ziyaretinde sözünü aldıkları keklikleri bugün itibariyle doğaya saldıklarını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:  "Ben milletvekilliğinin yanında tarımla uğraşan bir vatandaşım.  Kırıkkale hinterlandındaki hububatın kalitesizliği, süne zararlısına karşı eksik mücadele yaptığımızdan dolayıdır. Bakanımız Eroğlu´nun verdiği 500 keklik sözünü bugün yerine getirdik. Çok teşekkür ediyorum. Alandaki sulak bölgeleri tespit ettik ve buralara bırakacağız. Ancak buradan bütün muhtarlara sesleniyorum avcılarla mücadelede çok etkin olmamız gerekiyor."

 

AMACI ANLATILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir ise doğaya yaban hayvanı yerleştirmek ve kentteki yaban hayatının sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla keklikleri saldıklarını belirtti. Şube müdürlüğü olarak 2012 yılından itibaren kentte doğaya 12 bin 700 kınalı keklik bıraktıklarını vurgulayan Akdemir, "Bu keklikler ekolojik dengenin yanı sıra kene ile tarım zararlıları süne ve kımılla etkin mücadele sağlıyor. Çiftçilerimizden özellikle bu keklikleri koruması yönünde isteklerimiz oluyor. Avcılarımızın da av kanunlarında belirtilen sayıları geçmemelerini özellikle istiyoruz." diye konuştu. Ayrıca, köylülere keneyle mücadele kapsamında 30 beç tavuğu dağıtıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false