Anahtar Kelimeler:

Bakanın Elini Sıkmadı, Cezayı Yedi

Bakanın Elini Sıkmadı, Cezayı Yedi

Mahkemeden Tartışılacak Karar. Bakanın Elini Sıkmayan Öğrenciye 2 Ay Hapis.

 

Kırıkkaleli üniversite öğrencisi Durmuş Şahin, 2007 seçimleri sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın uzattığı eli sıkmadığı için `kamu görevlisine hakaret` suçundan 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
2007 seçimleri öncesi Erzurum`un Olur ilçesinde giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir kahvehanenin önünden geçerken vatandaşlarla tokalaşmıştı. Akdağ, kahvehanedeki Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Durmuş Şahin`e (24) de elini uzatmış, ancak Şahin, "Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayanın elini sıkmam" diyerek bakanın elini sıkmamıştı.
Karar Duruşması Yapıldı
Bakan Akdağ’ın şikâyeti üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şahin, 5 gün hapis yattıktan sonra avukatlarının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakkında `kamu görevlisine hakaret` suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile Olur Sulh Ceza Mahkemesi`nde dava açılan Şahin, karar duruşmasında, "Kahvede otururken Sağlık Bakanı seçim gezisi için vatandaşlarla tokalaştığını gördüm. Bu sırada benimle de tokalaşmak istedi. Ben de Bakan beyle tokalaşmak istemedim. Tokalaşmak zorunda da değildim. Tokalaşmadığım için beni tutuklattı" dedi.
El Sıkmamak, Kamu Görevlisine Hakaretmiş
Mahkeme heyeti, Durmuş Şahin`i `kamu görevlisine alenen hakaret` suçundan TCK`nın 125`inci maddesi kapsamında `Onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikteki` eyleminden dolayı 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Durmuş’un hapis cezası para cezasına çevrilerek 1720 TL para cezası ödemeye mahkûm edildi.
Haberkale


  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli