Anahtar Kelimeler:

Bahşılı`da Suya Yüzde 130 Zam

Bahşılı`da Suya Yüzde 130 Zam

Seçim Bitti, Zamlar Yağmur Gibi Yağmaya Başladı.

 

Bahşılı Belediyesi suya yüzde 130 zam yapınca halktan büyük tepki aldı. Belediye Encümen kararı ile 800 kuruş olan suyun tonu 2 bin 250 kuruşa çıkarıldı.
Bu uygulama ile birlikte ilçe halkının her kesiminden tepki gelmeye başladı. Mahalle muhtarları Belediye’den yeterli cevabı olumsuz alınca Kaymakam’a suç duyurusunda bulunup zammın geri çekilmesi için dilekçe verdiler. Muhtar Yunus Uyar ve Hasan Kaçar ise, “Biz böyle bir şey görmedik. Beş sene yatıp seçimi atlatıp sonra da her şeye zam yapılması görülmüş şey değil. Biz buna itiraz ediyoruz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ve yetkililer ‘verilen zam geri alınmaz’ diye bizi susturmaya çalışıyorlar” dedi.
Zamma Karşıyız
Konuyu değerlendiren Bahşılılı vatandaşlar ise, “Bizler bu zamma karşıyız. Gerekirse kuyu vurdurarak meyvelerimizi ve sebzelerimizi sularız. İhtiyaç suyumuzu böyle pahalı alırsak abonelerimizi kapatma durumu olabilir. Ama suç sadece Başkan’da değil o zamlı su fiyatlarına imza atan encümenler de suçlu. Hani bizim gözümüz kulağımız olacaktınız. Siz halkı böyle mi koruyorsunuz? Hiç mi fakiri fukarayı düşünmüyorsunuz?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Haberkale

 



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli