Anahtar Kelimeler:

Yurtdan`dan Başbakan`a Tepki

Yurtdan`dan Başbakan`a Tepki

Yurtdan: Erdoğan`ın Sözleri Talihsiz.

 

Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkan Adem Yurtdan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bakkallara yönelik yaptığı açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.
Yurtdan yaptığı açıklamada “Bakkal esnafı toplumsal patlamayı önleyen bir kuruluştur. AVM’ lere gidip de bir paket sigarayı, bir paket yağıyı veresiye alamayan toplumun mihenk taşı esnafımıza böyle bir açıklama yapılmamalıydı. Küçük esnaf olarak tabir edilen yaklaşık 2 milyon esnafımız bulunmaktadır. Bu kişileri aileleri ile sayarsak bu sayı 10 milyona ulaşmaktadır.”
Tekrar Gözden Geçirsin
“Nüfusu 70 milyon olan ülkemizde 10 milyon küçük esnafımızın işinden olması, iş yerini kapaması, 8 şiddetinde deprem etkisi ortaya koyar. Bizim esnafımız vergisini Bağ-Kur’unu yatırarak devletine katkıda bulunmaktadır. Kendi küçük imkanları çerçevesinde hayatlarını itham etmektedir. Bu esnaf kapattığında memlekette bulunan işsizlik daha hat safhaya ulaşacaktır. Eğer ki sayın başbakan bizlerle iş imkanı verecekse, hemen kapatmaya razıyız. Kanımca küçük esnafa yönelik bitirici yaptırımların Avrupa Birliği normları çerçevesinde düzenlendiği düşüncesindeyim. Oysaki Avrupa Devletleri ile bizim ülkemizin hayat standartları arasında uçurum var. Sayın başbakanımızın bu açıklamayı tekrar bir gözden geçirmesini gönülden dileriz.”
Haberkale


  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli