Anahtar Kelimeler: 5 milyon TL’lik ihracat

5 milyon TL'lik ihracat

5 milyon TL

5 milyon TL'lik ihracat

Fabrikayı ziyaret etti

Vali Ali Kolat, Bahşılı ilçesinde bulunan Demir Çelik Fabrikası ve Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti. Fabrikada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kolat, yatırım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Üniversitede öğrencilere öğüt veren Kolat, Geleceğinizin iyi olması için bu günlerinizi iyi değerlendirin” dedi.

Fabrika ziyareti

Vali Ali Kolat, beraberinde bir grup heyetle birlikte Bahşılı ilçesinde bulunan Demir Çelik Fabrikası ve Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti. Fabrikada yapılan yatırımları ve çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulan Kolat, işletme sahibi Orhan Tan ve fabrika müdürü Mehmet Uysal'dan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aldı. Yılbaşından bu yana 5 Milyon TL'lik ihracat yapıldığını ifade eden Uysal, yaptıkları bu yatırımları tekrar kazandıkları bölgeye harcamak için çalıştıklarını söyledi.

İstihdama büyük katkı

Geçtiğimiz aylarda fabrika içerisinde üzücü bir kazanın meydana geldiğini belirten Uysal, bu gibi üzücü olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri en iyi şekilde aldıklarını söyledi. Personelin işe başlaması sırasında her türlü eğitimi aldığına dikkat çeken Uysal, Burada her türlü alt yapımız bulunuyor ve gerekli eğitimleri veriyoruz. Fabrikamız büyük bir fabrika olduğu için diğer firmaların verdiği gibi bizlerde bu eğitimlere çok önem veriyoruz. Şuanda yüzde 70 oranında gerekli tedbirleri aldık, geriye kalan yüzde 30'luk dilimine en kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Yatırım destekliyoruz

Burada işçilerle birlikte yemek sırasına geçen Vali Kolat, onlarla birlikte yemek yedi. İşçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kolat, özel sektör yatırımlarını desteklediklerini söyledi. İlçelerin aldıkları yatırımlarla büyüdüğünü ifade eden Kolat, Bahşılı'da bulunan bu fabrikamız ve başka fabrikalarımız ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlıyor. Buraya yatırım yapan insanlarımız tekrar kazandıklarını da bu bölge için harcıyor” şeklinde konuştu.

Okul ziyareti

Son olarak Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret eden Kolat, sınıfları tek tek gezerek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya'dan çeşitli bilgiler aldı. Bünyelerinde bin yüze yakın öğrencinin eğitim aldığını belirten Karakaya, burada öğrencilere bir aile ortamı içerisinde ders verdiklerini söyledi. Başarılı bir eğitim için  her türlü imkanı sunduklarını belirten Karakaya, Yüksek Okul olarak kendimizi her geçen gün yenilemeye devam ediyoruz” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı