Anahtar Kelimeler: sanıklı davaya devam edildi

62 sanıklı davaya devam edildi!

62 sanıklı davaya devam edildi!

62 sanıklı davaya devam edildi!

 

İmamlık yapmamış!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve örgütün sözde "emniyet imamı"nın da bulunduğu 29´u tutuklu, 6´sı firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.

DAVA GÖRÜLÜYOR

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve örgütün sözde "emniyet imamı"nın da bulunduğu 29´u tutuklu, 6´sı firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan A.Ş, H.Ş, İ.Ö. ve S.A.  Çorum´dan, H.Y.  Silivri´den, H.T. ise  Karaman´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar ve avukatları da salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan A.Ş. ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

MAHREM İMAM DAVASI

"FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullanmak" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların savunma yaptı. Duruşmada ilk olarak "mahrem imam" operasyonlarının ardından haklarında "örgüt kurmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla haklarında yeniden dava açılan ve ek iddianame hazırlanan E.A, H.Ö, H.K, H.K, İ.Ö, M.Z. ile M.C´nin ek savunmaları alındı. "Emniyet imamı" olduğu iddia edilen E.A. savunmasında, iddiaları kabul etmedi. E.A, "eagle" programını kullanmadığını, iddia edildiği gibi "Serrehber" olarak görev yapmadığını da öne sürdü.

İMAMLIK YAPMAMIŞ!

H.K. ise emniyetin "mahrem imam" yapılanması içerisinde olmadığını iddia ederek, FETÖ´nün kapatılan okullarında öğretmenlik yaptığını anlattı. Öğretmenlik haricinde bir görev almadığını ileri süren H.K, "Eşim de bunların okullarında bir yıl çalıştı. Darbe girişiminin hemen sonrasında da işten atıldı. Ben kod isim kullanmadım. ´Eagle´ programı da kullanmadım. Polislere imamlık yapmadım." dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.



Deniz
2.08.2017 08:49:36
Kırıkkale üniversitesi rektörlüğü baylok çıkan birini açığa dahi almamış mayısta gözaltına alınanları ihraç etmemiştir. Bunu araştırın. kriteri olmayan onlarca insanı ihraç edenrektörlük neden tescilli fetöcülere birşey yapmıyor.

  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli