Anahtar Kelimeler: sanıklı dava görülüyor

7 sanıklı dava görülüyor

7 sanıklı dava görülüyor

7 sanıklı dava görülüyor

Davaya devam edildi

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan 4 davada 5´i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

?BİRİSİ YÜKLEMİŞ?!?

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık FETÖ okullarında öğretmen Mustafa K, tutuklu sanık Sedat A. ile avukatları hazır bulundu. "Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY´ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanık Mustafa K, savunmasında, FETÖ üyesi olmadığını, sadece ekmek parasını kazanmak için bu yapının okullarında öğretmenlik yaptığını söyledi. FETÖ mensubu birisinin telefonuna "ByLock" programı yüklediğini belirten Mustafa K. ifadesinde şunlara yer verdi:

?BEN ÜYESİ DEĞİLİM?

"ByLock üzerinden daha çok dini sözler konuşuyorduk. Ben FETÖ üyesi değilim. Bu yapının okulları dünyanın her yerindeydi.  Moskova´da Türk okullarının açılması bizleri gururlandırıyordu.  Afrika ülkelerinde dahi İstiklal Marşımız söyleniyordu. Bu yüzden 20 yıl gibi bir süre bu yapının içerisinde kaldım. 2015 Aralık ayında bu yapıya ait okulun arazisinin hissesini 172 bin lira değerinde ancak para vermeden üzerime aldım. Okul müdürü ´imza at´ dedi bende attım. Nereden bilebilirdim olayların buraya kadar gelebileceğini."

?NASIL ÇIKTI BİLMİYORUM!?

Tutuklu sanık Sedat A. ise savunmasında kendisinin FETÖ ile en ufak bir yakınlığının olmadığını ifade etti. Sadece çocuklarını bu yapının okuluna gönderdiğini vurgulayan Sedat A. "Sendikalarına bilmeden üye oldum. Bankalarına çocuklarımın okul taksitlerini ödediğim için hesap açtırmıştım. Telefonumda "ByLock" programı nasıl çıktı bilmiyorum." Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sedat A´nın sağlık yönünden adli kontrol kararıyla tahliyesine, tutuksuz sanık Mustafa K´nın da adli kontrolünün hafta da bir güne indirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

?BU YAPININ İÇİNDE DEĞİLİM?

Diğer duruşmada da tutuklu sanıklardan  Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mustafa Ç, memur Mustafa D. ve tutuksuz sanık imam Mustafa Ö. ile avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan Mustafa Ç. savunmasında, FETÖ´nün herkes tarafından masum bir cemaat olarak görüldüğü zamanlarda dahi bu yapıyla bir alakasının olmadığını savundu. Kendisinin bu tür yapılara karşı olduğunu anlatan Mustafa Ç. "Hayatım boyunca bu yapıların devlet işlerine karışmasına kesinlikle karşı çıktım. Bunların bankalarında ki hesabım çocuklarımın okulu içindir.

2 SANIK TAHLİYE OLDU

"ByLock" programı ne yükledim ne de kullandım. Telefonumdan nasıl çıktı bilmiyorum. Ben hayatım boyunca bu yapının hiç bir yerinde olmadım." diye konuştu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına Mustafa Ö´nün de hafta da iki gün olan adli kontrolünü bir güne indirerek duruşmayı erteledi. Diğer 2 duruşmada ise 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek davalar ertelendi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli