Anahtar Kelimeler:

Dersten Önce, Kitap Okunacak

Dersten Önce, Kitap Okunacak

Sulakyurt ilçesindeki Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde haftada iki gün ilk ders olarak 30 dakika kitap okunacak.

Okul yönetimi ve öğretmenlerin bu yılın ikinci yarıyıl başında aldığı karar doğrultusunda, dün başlayan uygulama kapsamında her hafta Pazartesi ve Cuma günleri ilk ders olarak tüm öğrenciler ve öğretmenler 30 dakika kitap okuyacak.

Okulun Kültür ve Edebiyat Kolu organizasyonluğunda yürütülen Okuma Seferberliği, yıl sonuna kadar devam edecek. Öğrenciler okulun kütüphanesinin yanısıra, İlçe Halk Kütüphanesinden ve kendi getirdikleri kitapları okuyacak.

Okul duvarlarına da kitap okumayı özendirmek amacıyla "Hayatı anlamlandırmak için biz kitap okuyoruz" yazılı afişler asıldı

AA muhabirine açıklama yapan Okul Müdürü İsmail Seçgin, okulda tüm öğrenci ve öğretmenleri kapsayan okuma seferberliğine ilk adımı attıklarını belirtti.

Seçgin, "Hepimiz gündelik meşguliyetlerimiz nedeniyle adeta kitap okumayı unutmuş durumdayız. Bu eksikliğimizi giderip, okuyan bir toplum olma bilincini yeniden canlandırmalıyız. Her öğrencimizin yıl sonuna kadar en az bin sayfa kitap okumasını hedefledik. En fazla kitap okuyan öğrencilerimize de sürpriz hediyelerimiz olacaktır. Haftanın ilk ve son gününde sınıfta ders öncesi sessizlik sağlanarak öğrencilerin kitap okumaları derslere adaptasyonu da sağlamaktadır. Okuyan bir toplum olmanın ilk adımlarını bu şekilde atmayı hedefledik" diye konuştu.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli