Anahtar Kelimeler: işletme cezadan kurtulamadı

8 işletme cezadan kurtulamadı

8 işletme cezadan kurtulamadı

8 işletme cezadan kurtulamadı

İdari para cezası yazıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda ve çeşitli üretim yapan firmalara yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetim sonucunda 8 işletmeye idari para cezası uygulandı.

İHRACAT SAĞLIK SERTİFİKASI

Vatandaşların sağlığını tehdit oluşturacak unsurların engellenmesi amacına yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bazı işletmelere denetim gerçekleştirildi. Denetim hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Recep Kırbaş, ?İlimizde ilk dört ayda 1.306 denetim yapılmış olup 170 işletmeye kayıt belgesi, 27 adet tarımsal ihracat sağlık sertifikası düzenlenmiştir? dedi. Kırbaş, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?38 gıda numunesi alınarak laboratuvara analize gönderilmiştir,  Alo Gıda ve BİMER şikâyet hattına 90 başvuru yapılmış ve ilgili işyerlerine denetimler yapılmıştır.  Gıda ve yem mevzuatına aykırı faaliyette bulunan 8 işletmeye de idari para cezası uygulanmıştır.

BİLGİLER VERİLDİ

İlimizde 2014 yılı itibariyle uygulanmaya başlayan; yoğun tarımsal faaliyet yapılan, erozyon, toprak ve su kirliliği bulunan, sulama suyu sıkıntısı bulunan, doğal dengenin bozulmaya başladığı alanlarda; toprak ve su kalitesinin artırılması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve bitkisel üretimdeki olumsuzlukların giderilmesine yönelik örnek kültürel tedbirlerin alınmasının amaçlandığı Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Programı kapsamında İl Proje Uygulama Komisyonu il müdürlüğümüz toplantı salonunda toplanmıştır.  Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş ve ilçe Müdürleri katılmışlardır. Toplantıda komisyon üyelerince 2016 yılında Programa dâhil edilecek hassas alanlar belirlendi ve 2016 yılı için başvuruların 12 Mayıs 2016-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında alınmasına karar verilmiştir. ÇATAK İl Koordinatörü Ziraat Mühendisi Hatice VAROL komisyon üyelerine 2016/9 no´lu Tebliğ ve 2016/01 no´lu Genelge hakkında sunum yaparak gelen soruları cevaplandırmıştır? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli